Tomatsuppe med pannekaker til dessert (lavkarbo)

Hei,

Kan jeg friste med tomatsuppe med kjøttboller?

Dette er en favoritt her i huset, og vi topper gjerne suppen med kokte egg også 😊 Ja, barna liker makaroni som tilbehør, så det koker jeg i en egen kassrolle.

Jeg lager vanlige pannekaker til resten av familien og 3 stk små lavkarbo pannekaker til meg 😄

Blåbærsyltetøyet fikk alle på pannekakene sine 😄

 

 

Kjøttboller:

1 pakke kjøttdeig (500 gram)

4 ts salt – dersom usaltet kjøttdeig

1 ts fiberhusk

1 egg

2 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1 ts paprikapulver

 

Bland ingrediensene godt sammen og form til ca 18 kjøttboller.

Stek (gjerne på bakepapir) i airfryer på 200 grader i 10 minutter.

 

Tomatsuppe

2 ss smør

ca 1-2 ss løkpulver

ca 1-2 ss hvitløkspulver

ca 1 ss paprikapulver

2 bokser passata (800 gram) eller hakkete tomater på boks

2 ss tomatpure

ca 4 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

ca 1-2 dl kremfløte

1 håndfull revet ost feks parmesan

salt etter smak

pepper etter smak

litt søtning (feks sukrin gold) etter smak

 

Smelt smøret i gryten, og tilsett alle ingrediensene.

La det småkoke i ca 15 minutter, smak til med salt og krydder.

Legg de ferdigstekte kjøttbollene oppi suppen og la det småkoke et par minutter til.

Jeg serverte suppen med kokte egg.

 

Til dessert: pannekaker med blåbærsyltetøy (3 stk) har du pannekakejern er det beste måten å steke pannekaker på 😊

2 egg

2 ss kremfløte

1 ts kardemomme

1 ts finesse bakesukker

 

Ha alle ingrediensene i en beholder og kjør med en stavmikser til de er godt blandet.

Smelt smør i en liten stekepanne og smør gjerne smøret godt utover stekepannen.

Hell litt røre i stekepannen, røren er tynn så det er best å ikke dra den utover stekepannen.

La de stekes på middels til lav temperatur.

La røren tørke helt på toppen før du forsiktig begynner å løsne den i kantene.

La den være tørket helt før du prøver å snu den raskt.

Stek på samme måte resten av pannenkakene.

 

Imens du steker pannekaker lager du blåbærsyltetøy:

2 dl blåbær (frosne)

vann som dekker såvidt blåbærene

søtning etter smak, jeg brukte finesse bakesukker

litt vaniljepulver etter smak.

 

Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle og la det småkoke, rør om innimellom.

La det koke til vannet er kokt inn og smak til med søtning. Mot slutten av koketiden skrur  du ned temperaturen på laveste og la det bare stå å tørke litt.

Synes du syltetøyet er for tynt? Da lar du det koke litt til.

 

 

4 kommentarer
    1. Hei! Jeg er veldig ny på dette så tenkte det var greit å spørre deg. Har ikke vaniljesukker/vaniljepulver karbohydrater i seg?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg