Hei!
Håper dere har hatt en fin helg, det har ihvertfall vi. Lørdag var det helt nydelig vær her og vi var masse ute i solen, søndag var det tilbake til regnværet og det begynte til og med å snø! Nå står huset på hode etter helgen og siden jeg har fri idag blir det rydding og vasking på meg : )
Idag vil vi dele med dere en oppskrift på gresskarsuppe. Dette blir en vegetarsuppe, men du kan selvfølgelig ha kjøtt i visst du ønsker det. Denne suppen er laktosefri og glutenfri, og retten koster ca 60 kr å lage.
Håper dere liker oppskriften!
Gresskarsuppe
(4 porsjoner)
- ca 450 gram gresskar
- 2 stk gulerøtter
- 1/2 stor løk
- 1 hvitløk fedd
- 2 tomater
- 1 terning med grønnsaksbuljong
- salt etter smak
- pepper etter smak
- litt olivenoljle
- 2 stk laurbærblader
- litt fersk timian
- 1 potet
- 1 liter vann
- 200 gram vårløk (2 bunter)
- 1 ts sukker
- 1 ts edikk
Start med å skjære en løk i skiver og stek den til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.
Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.
Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.
Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper etter smak.
Kok opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme under lokk i ca 15 minutter.
Skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts edikk..
Ta vårløken bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.
Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne med en gaffel skallet til tomatene, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.
Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter til før det er klart til servering.
Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også. som du finner oppskrift på her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html.
Håper det smaker
God appetit!
#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Glutenfri #Laktosefri #Matblogg #Sunt #Godt #Hverdag #mandag
Ser nydelig ut 🙂
Karina Larsen: Tusen takk:) Gresskarsuppe er kjempegodt, og den fine fargen passer til påske:D
Åh nam, det så virkelig godt ut 😀
Silje Eriksen: Tusen takk<3 ja det var kjempegodt:)
Det her så helt nydelig ut! Hvor henter du all inspirasjonen ifra? 😀
Det har jeg faktisk heller aldri laget. Hm, er jeg kjedelig i matveien?
morsmiddag: Ja det var veldig godt:) Anbefales å prøve! Nei du er vel absolutt ikke kjedelig i matveien;)
maskertfrue: Tusen takk <3 Henter mye inspirasjon fra Italia og Brasil som min mann er fra:)
Nam nam.:D Dette tror jeg at jeg skal lage på onsdag.:)
Maren Helgemo: Takk:) Så kjekt! Ja det smakte veldig godt så det anbefales:)
Nam, det så veldig godt ut selv om jeg ikke liker gresskar 🙂
Becca Alexandra: Tusen takk<3 Det smakte utrolig godt! Synd du ikke liker gresskar!
Ja 🙁
Så utrolig godt ut! 🙂
Å nam! rett før jeg flytter inn til deg med alt det gode du lager haha
Egeo: Haha så koselig<3
Markus André Saunes: Tusen takk:) Suppen var kjempegod:) Ha en fin dag!