Hei alle sammen!
Siste påskedagen i dag og imorgen er det tilbake til hverdagen igjen, noe jeg gleder meg til selv om det har vært utrolig godt å ha fri hele påsken og ha masse tid sammen med familien:)
Idag har vi fritert kalkun på menyen. Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som feks rapsolje.
Håper dere liker oppskriften.
Ha en fin dag<3
Fritert kalkun
- 500 gram kalkun
- 2 egg
- salt etter smak
- pepper etter smak
- 150 gram hvetemel
- 150 gram maismel eller griljermel
- ca 4 dl rapsolje til fritering
Ha hvetemel i en skål.
Ha maismel i en annen skål.
Visp 2 egg, salt og pepper i en tredje skål.
Skjær opp kalkunen i ca 3 X 4 cm deler.
Ha raspsolje i en kasserolle og la det koke opp. Senk temperaturen til det småkoker da kan du starte med friteringen.
Legg litt av kalkun- kjøttet først i hvetemel, så dyppes den i eggblandingen og så i maismelet deretter legges den oppi kasserollen til fritering. Forsiktig så du ikke brenner deg da det kan sprute og boble litt. Kjøttet skal dekkes helt av olje. Etter ca 3 minutter kan du ta opp kjøttet med en gaffel og legge det på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av. Så gjør du det samme med resten av kalkun-kjøttet.
Da er det ferdig, kjapt og enkelt og kjempegodt.
Vi har som tilbehør salat, ris og grønnkål (se oppskrift på grønnkål her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html
Håper det smaker!
God appetitt!
Del gjerne oppskriften på facebook!
#middag #fritertkalkun #kalkun #matblogg #hverdag #påske
ÅH! Nam!
Emilie: 🙂
For et kjempe tips å fritere kalkun. Det har jeg faktisk aldri smakt men skal definitivt prøve ja 🙂
Takk for oppskrift og ha en riktig fin dag 🙂
åhh det så fantastisk ut!! 😀
Åse Helen: Ja det er enkelt og raskt å lage, og smaker kjempegodt! Fin dag til deg også <3
Silje Eriksen: Tusen takk <3 Anbefales å prøve det:-)
Dette må vi prøve!
Rolf: Ja det anbefales:-) Kjempegodt og enkelt å lage! Ha en fin dag:-)
det hørtes godt ut 🙂
Madeleine: Ja det er kjempegodt! 🙂
Dette såg veldig godt ut.Så mange spennende oppskrifter på bloggen deres.😀
Torunn Veseth: Tusen takk! Så kjekt å høre <3
Det så fantastisk ut!
Linn Therese Sødal: Tusen takk <3
Det så kjempegodt ut 🙂
kristinerosok: Tusen takk:-) Ja det smakte utrolig godt! Anbefales å prøve:-)
Å dette så nydelig ut
Egeo: Å tusen takk:-) Ha en fin dag!
nam, denne skal jeg prøve en dag, så veldig godt ut :):) Takk for ioppskrift 🙂
namm 🙂 blir så sulten av å lese bloggen din 🙂 så mye godt her 🙂 takk for fine oppskrifter 🙂
Ine Therese: Tusen takk <3 kjempegodt og kjapt å lage:-)
Ine Therese: Så kjekt å høre:) Ha en nydelig kveld<3
ja det er det nok :):) ser veldgid godt ut 🙂 Takk for det , Ha en kjempe fin kvedl 🙂 <3