Fritert kalkun

Hei alle sammen!

Siste påskedagen i dag og imorgen er det tilbake til hverdagen igjen, noe jeg gleder meg til selv om det har vært utrolig godt å ha fri hele påsken og ha masse tid sammen med familien:)

Idag har vi fritert kalkun på menyen.  Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat  (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som feks rapsolje.

 Håper dere liker oppskriften.

Ha en fin dag<3

 

 Fritert kalkun

  • 500 gram kalkun
  • 2 egg
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram maismel eller griljermel
  • ca 4 dl rapsolje til fritering

Ha hvetemel i en skål.

Ha maismel i en annen skål.

Visp 2 egg, salt og pepper i en tredje skål.

Skjær opp kalkunen i ca 3 X 4 cm deler.

Ha raspsolje i en kasserolle og la det koke opp. Senk temperaturen til det småkoker da kan du starte med friteringen.

Legg litt av  kalkun- kjøttet først i hvetemel, så dyppes den i eggblandingen og så i maismelet deretter legges den oppi kasserollen til fritering. Forsiktig så du ikke brenner deg da det kan sprute og boble litt. Kjøttet skal dekkes helt av olje. Etter ca 3 minutter kan du ta opp kjøttet med en gaffel og legge det på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av.  Så gjør du det samme med resten av kalkun-kjøttet.

Da er det ferdig, kjapt og enkelt og kjempegodt.

Vi har som tilbehør salat, ris og grønnkål (se oppskrift på grønnkål her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 

 

 Håper det smaker!

God appetitt!

 

Del gjerne oppskriften på facebook!

 

#middag #fritertkalkun #kalkun #matblogg #hverdag #påske

 

23 kommentarer

Siste innlegg