Hei alle sammen!
For noen dager siden laget jeg et nydelig syltetøy av fersken. Hjemmelaget syltetøy smaker så utrolig godt! Og det beste av alt er at det er veldig enkelt å lage også. Det minte meg mye om min mormors syltetøy som hun pleide å lage, bare hun pleide å lage med aprikoser.
Det er mye penger å spare på å lage syltetøyet selv. Holdbarheten er kortere med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen fargestoffer og helt fri for E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk.
Her finner du også andre oppskrifter på syltetøy: http://spisogspar.blogg.no/1432140797_hjemmelaget_eplesylte.html
God helg!
Smaker kjempegodt på hjemmelaget scones! Sjekk oppskrift her: http://spisogspar.blogg.no/1432974785_proteinrike_banan_sco.html
Fersken syltetøy
(nok til en liten skål)
- 4 fersken
- 100 gram sukker
Start med å skrelle skallet av ferskene og fjern stenene, så skjærer du de i mindre deler. Legg de i en liten kasserolle sammen med sukker og kok opp under omrøring. Ferskene blir mer og mer oppløste jo lenger de koker. Du kan også bruke en mikser visst du vil ha finere syltetøy uten klumper.
Det er ferdig når du har oppnådd ønsket tykkelse.
Håper det smaker!
#syltetøy #sommer #mat #blogg #foto #hverdag
Ingenting er som hjemmelavet 🙂 Ferskensyltetøy har jeg ikke prøvd. Vi har et lite ferskentre i haven; dersom det kommer noen ferskener, kan jeg jo prøve å lage syltetøy av dem 🙂 Ha en fin helg 🙂
Den Blå Steinbukk: Ja det smakte kjempegodt! Så kjekt med ferskentre i hagen:) God helg:))
Jeg har tittet litt på bloggen deres, og har valgt å følge med videre. Mye godt her som jeg kunne tenke meg å lage selv 🙂
Det har jeg aldri smakt før! Men er jo veldig glad i fersken, så hadde nok likt det veldig godt 🙂
Dette så nydelig godt ut! God helg, ha en fin lørdagskveld 🙂
mm , det så kjempegod ut!
Det så kjempe godt ut! Men nå liker jeg helst rørt sylte tøy og ikke kokt siden alle de naturlige vitaminene forsvinner i syltetøyet. Er sikkert kjempe godt uansett. 🙂
Den Blå Steinbukk: Så kjekt at du vil følge 😀 Vi følger deg tilbake, du har en koselig og inspirerende blogg:))
RebeccaHasselgard: Det smakte kjempegodt så det anbefales:D
Karita Ree Sola: Takk:) Ja det smaker så godt med hjemmelaget syltetøy, og så slipper du alle tilsetningsstoffer, og mye billigere er det også ;D
studentbe: Tusen takk:)) Rørt syltetøy har jeg ikke laget før, hvordan lager du det? 🙂
Veldig godt! Man moser bærene i stede for å koke de. Bruker enten en mosestav eller glass til det. 🙂 I tillegg får man ti ganger bedre og ikke minst mer smak i bærene. Lærte det fra Bestemoren min. 🙂
studentbe: Det må jeg prøve:) Takk :))
Takk for ditt tips til syltetøy også, sikkert mye bedre enn de e-stoff bombene som jeg kaller mye av butikkmaten. Kommer garantert til å prøve din versjon også. Men har du tips til å få bort stenen? 🙂
studentbe: Jeg har bare skjært med en kniv rundt stenen, finnes sikkert noen lure knep for å få bort stenen også ;D
Ok, jeg er alltid så dårlig på akkurat den biten der. Spesielt med avokado, hehe! 🙂 Tusen takk for tips. 🙂
Takk for det 🙂
studentbe: Bare hyggelig:)) Ha en fin lørdagskveld!
Det så godt ut, men synd jeg ikke liker fersken..
ohh, tusen takk for tipset du 😀 Har vel aldri laget hjemmelaget syltetøy før utenom blåbær kanskje. Dette vil jeg prøve 😀
– Siri
siribokoholiker: Ja det anbefales, kjempegodt:))
Becca Alexandra: Det var synd ja:)
Naaam! Såg skikkelig delikat ut! 🙂
Myrgulvinge: Tusen takk:) ingenting er som hjemmelaget syltetøy synes jeg :))
Har fersken på kok sammen med litt syrlige epler. Nyydelig smak..men litt søtt uten eplene. Kan anbefales….det er jo den enkleste sak☺Ble masse plommesyltetøy i går…så fint å ha noe godt utover høsten og vinteren som en selv har laget . 🤗
Veronica: Ja det høres godt ut, den kombinasjonen må jeg prøve ut 😀