Hjemmelaget fersken syltetøy

Hei alle sammen!

For noen dager siden laget  jeg et nydelig syltetøy av fersken. Hjemmelaget syltetøy smaker så utrolig godt! Og det beste av alt er at det er veldig enkelt å lage også.  Det minte meg mye om min mormors syltetøy som hun pleide å lage, bare hun pleide å lage med aprikoser.

Det er mye penger å spare på å lage syltetøyet selv. Holdbarheten er kortere med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen  fargestoffer og helt fri for  E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk.

Her finner du også andre oppskrifter på syltetøy:  http://spisogspar.blogg.no/1432140797_hjemmelaget_eplesylte.html

God helg!

Smaker kjempegodt på hjemmelaget scones! Sjekk oppskrift her:  http://spisogspar.blogg.no/1432974785_proteinrike_banan_sco.html

Fersken syltetøy

(nok til en liten skål)

  • 4 fersken
  • 100 gram sukker 

Start med å skrelle skallet av  ferskene og fjern stenene, så skjærer du de i  mindre deler. Legg de i en liten kasserolle sammen med sukker og kok opp under omrøring.   Ferskene blir mer og mer oppløste jo lenger de koker. Du kan også bruke en mikser visst du vil ha finere syltetøy uten klumper.

Det er ferdig når du har oppnådd ønsket tykkelse. 

Håper det smaker!

#syltetøy #sommer #mat #blogg #foto #hverdag

26 kommentarer

Siste innlegg