Kremet søtpotetsuppe

Hei!

Vi starter uken med en kjøttfri middag og på menyen  idag er det kremet søtpotetsuppe  med kokosmelk som smaker helt nydelig.

Smak gjerne til med litt chilli  eller  litt tabasco saus.

Vi toppet suppen med ristede kikerter krydret med havsalt og chili og stekte kongereker.

Ha en super ukestart!

 ♥

Kremet søtpotetsuppe

(4 store porsjoner)

2 søtpoteter

1 rødløk

50  gram sellerirot

400 gram kikerter

2 ss soyasaus

2 grønnsaksbuljong terninger

2 ts tomatpure

1 boks (400 ml) med kokomelk

smak til med malldon salt

ca 8 dl vann

smak til med pepper

smak til med chilli eller tabasco visst ønskelig

Ristede kikerter:   http://spisogspar.blogg.no/1431935256_kikert_snacks.html

   

   

Start med å skrelle søtpotetene og skjær i mindre deler.

Skjær av skallet til sellerien.

Ta av skallet til en rødløk og skjør løken i mindre deler.

Ha dette oppi en gryte sammen med resten av  ingrediensene bortsett fra kokosmelken som du tar i tilslutt (ta gjerne vare på litt til servering) .

La dette småkoke i ca 20 minutter.

Bruk en stavmikser.

Bland  inn kokosmelken. La det småkoke en 5 minutter.

Topp gjerne med stekte kongereker og ristede kikerter.

Da er det klart for å nytes!

 ♥

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #mandag #uke #uken #mamma #mammablogg #helse #livsstil #suppe #vegansk #vegan #Norge #april  #side2 #blogglisten

 

 

30 kommentarer

Siste innlegg