Slik lager du enkelt hjemmelaget buljong – en god kilde til kollagen.

Hei!

Den siste tiden har det vært en del fokus på kollagen i media  og at  dette skal være så bra – både for hud og helse!

Bruker du hjemmelaget kraft i matlagingen har dette et høyt innhold av kollagen og det er mye sunnere enn ferdig buljong kjøpt på butikk med masse e-stoffer.

Idag vil jeg dele en oppskrift på hønsekraft /hjemmelaget hønsebuljong.

Hønsekraften som er i vannet hønen er kokt i, må du ta vare på, den er virkelig gull for kroppen!

Dette kan brukes til sauser og supper senere.

Jeg har  kokt inn hønsekraften til en konsentrert kraft som jeg har silt og hellet  over i små isbit-former, og så fryse ned til senere bruk. Kjempegodt og så mye sunnere enn å kjøpe ferdig hønsekraft eller buljong på butikk. 

Hvorfor er det bra med kollagen?

Kollagen er  et protein som  vi har mest av i kroppen og det bygger opp vev som hud, ledd, bein og brusk.

Kollagen er også  betennelses-dempende,  motvirker aldringstegn, reduserer smerter i ledd og er godt for fordøyelsen.

💗

 


 


 

Hjemmelaget hønsebuljong/ hønsekraft

 1 løk

2 fedd hvitløk

ca 3 kg frossen høne

vann som dekker hønen

2 gulrøtter

salt etter smak 

pepper etter smak

3 stk laurbærblader

💗

Start med å legge frossen eller  tint høne i en stor gryte og dekk med vann.

Skjær opp to gulrøtter og en løk og ha oppi gryten sammen med laurbærblader. 

Tilsett salt og pepper.

Sett på lokk og la det koke ca 3 timer til kjøttet er mørt (det vil ta lengre tid om kjøttet er frossent).

Når kjøttet løsner fra lårbeina er kjøttet ferdig kokt.

Løft hønen opp fra gryten og legg på et fat. La kjøttet avkjøles før du håndplukker alt kjøttet av.

Kjøttet kan avkjøles helt og fryses til senere bruk, eller du kan fortsette med en gang for  å lage feks hønsefrikasse, oppskrift finner du HER.

Sammen med hønsekraften som er igjen i gryten legger du hønseskrotten oppi og la det småkoke uten lokk så lenge du orker til du har en konsentrert kraft .

Når du har en konsentrert kraft igjen i gryten så tar du ut beina og siler kraften.

Hell over i feks små isbit-former, avkjøl, og frys ned til senere bruk.

Dette passer  til supper og sauser, eller stek kylling i hønsekraft, det blir kjempegodt og så mye sunnere enn å kjøpe ferdig hønsekraft eller buljong på butikk. 

 

Ha en fin dag!

💗

#spisogspar #blogg #matglede #kraft #kollagen #hjemmelaget #oppskrift #mamma #sunt #godt #middag #tips #torsdag #buljong #februar #matfrabunnen #helse #hverdag #uke #helg

16 kommentarer

Siste innlegg