Lasagne (smartkarbo)

Hei!

Lasagne er kjempegodt og jeg har laget opp gjennom årene flere varianter av denne retten, blant annet med aubergin istedet for pastaplater, men idag har jeg byttet ut pastaplatene med spelt lomper. En vanlig lasagne inneholder pr stykke ca 18 gram karbohydrater, mens denne lasagnen inneholder ca 7,5 karbohydrater pr porsjon så karbohydratene er betraktelig redusert ved bruk av lomper, vil du ha så å si zero karbs anbefaler jeg en lasagne oppskrift som du finner HER.

Lasagne

(8 porsjoner)

 

Kjøttsaus

2 stk kjøttdeig: totalt 800 gram

salt (etter smak)

pepper (etter smak)

grillkrydder (etter smak, kan sløyfes)

2 fedd hvitløk

1 glass tomatpure, 180 gram

litt vann

litt søtning, feks sukrin

 

Hvit saus

2 dl fløte

3 ss phiadelphia smøreost naturell

ca 1/2  ts salt (smak til)

ca 1 ts  revet muskatnøtt (smak til)

 

4 stk lomper, gjerne havre eller spelt lomper

revet hvitost

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Steik kjøttdeig, hvitløk og krydder til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Tilsett tomatpure og fyll glasset med tomatpureen med vann som du heller over kjøttdeig og tomatpure, blande dette så sammen til en kjøttsaus. Smak til med salt, pepper og søtning. La det stå å småkoke mens du lager den hvite sausen.

 

Bland sammen i en kasserolle smøreost og fløte. Tilsett salt og muskatnøtt etter smak. La dette småkoke mens du visper. 

Finn en stor ildfast form som passer til å ha lasagne i og legg lagvis kjøttsaus, 2 stk lomper per etasje (jeg lager her 2 etasjer) hvitsaus og så kjøttsaus, lomper og hvitsaus og revet ost på toppen. Sett lasagnen  midt i stekeovnen i ca 20 minutt.

Server gjerne med en frisk salat og rømme til.

 

Håper det smaker!

 

Klem

Katrine

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lasagne #lavkarbo #lavkarbolasagne #mat #mandag #hverdag #ukestart #lavkarbooppskrift #middag 

12 kommentarer

    1. Så smart..holdt på å hoppe over å se..for har prøvd en sånn med aubergin..og det likte jeg ikke…hihi..dette hørtes lurt ut..det blir ikke seige de lompene altså? Flott tips!

    2. dvergpinschere i mitt hjerte: Med lomper ble det veldig likt på vanlig lasagne plater ;)) Men jeg liker også aubergin, men de må være tynne skiver og steke de først så de blir myke nesten som pasta ;)) Tusen takk <3

    3. Ny vri på en mye laget rett dette og ble nysgjerrig på bruk av philadelfia ost. Men ble det litt vanskelig å spise lompene, ble de seige eller?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg