Tilslørte bondetupper (lavkarbo)

Hei!

Den norske høsten byr på så mye godt, blant annet plommer som jeg idag har laget dagens dessert med. For noen uker siden laget jeg “Tilslørte bypiker” med epler som jeg laget en lavkarbo versjon av oppskrift finner du HER. Men spiser du strikt lavkarbo kan du istedet bruke feks rabarbra som inneholder lite karbohydrater. 

Her kommer en liten oversikt over hvor mye karbohydrater de forskjellige alternativer (nevnt her) inneholder (hentet fra matvaretabellen.no) :

Plommer inneholder 9,3 gram karbohydrater pr 100 gram.

Epler inneholder 10 gram karbohydrater pr 100 gram.

Rabarbra inneholder 1,9 gram karbohydrater pr 100 gram.

Tilslørte bondetupper

(2 porsjoner)

300 gram plommer (uten sten), gjerne røde

1 dl sukrin gold eller annen søtning

1/2 dl vann

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

 

skivete mandler

 

1 1/2 dl kremfløte

 

Fjern stenene i plommene og skjær de i biter og legg de i en kasserolle med 1/2 dl vann og søtning eventuelt litt kanel. Kok plommene på middelshøy varme til de er møre.

Sett plommene til avkjøling og visp kremfløten til krem.

Dander plommene, krem og mandler i glass og server!

 

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine  –

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbodessert #dessert #tilslørtebondepiker #tilslørtebondetupper #helg #lørdag #søndag #lavkarbopiker  

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg