Hjemmelaget sandwich is (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen og hva er vel ikke bedre enn å kose seg med is, og denne gangen sandwich is med sjokoladesmak på kjeksene.  

Sandwich sjokolade kjeks

(ca 14 kjeks)

1 egg

100 gram sukrin gold

100 gram smør

200 gram mandelmel (malt selv, ikke fettredusert)

ca 1 ts vaniljepulver

1 liten klype salt

2 1/2 ss bakekakao

2 ts Fiber husk

 

Fyll:

Lavkarbo vaniljeis, oppskrift finner du HER

 

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.

Smelt smøret.

Bland inn i eggedosisen alt det tørre og smøret tilslutt. La deigen få hvile i ca 10 minutt, da vil den bli tykkere og lettere å jobbe med.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Smør to bakepapir med  litt nøytral matolje og legg deigen oppå det ene og legg det andre papiret oppå. 

Bruk en kjevle og kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk. Skjær så med en kniv eller pizzaskjærer like store rektangler og prikk de med en spisepinne. 

Sett de midt i stekeovnen i ca 15 minutt (følg med, da steketiden kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på kjeksene)

Kjeksene vil være myke når de blir tatt ut av ovnen, men la de hvile noen minutter på bakepapiret  så blir de raskt  crispy. 

Når de er avkjølte er de klare  for å fylles med lavkarbo vaniljeis.

Har du lyst å lage lavkarbo iskrem selv? Oppskrift finner du HER. 

 

Håper det smaker!

Klem

– Katrine-

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #is #lavkarbois #sandwich #hverdag #helg #matfrabunnenav #fredag

9 kommentarer

Siste innlegg