Dagen middagstips: Lavkarbo kylling nuggets

God mandag!

Dagens middagtips er lavkarbo kylling nuggets. Kylling nuggets har jeg laget mange ganger før, men da med blant annet hvetemel, nå er det byttet ut med sesammel og mandelmel og bacongull. Kylling nuggetsene ble kjempegode og  sammen med selleri frites, salat  og rømmedressing ble dette et herlig måltid.

Kylling nuggets

(ca 2 porsjoner)

 

400 gram kylling lårfilet

ca 60 gram Bacongull

2 egg

ca 20 gram mandelmel

ca 20 gram sesammel

salt

 

Finn frem 3 skåler: 1 med vispet egg, skål 2 med mandel, sesammel og litt salt, den 3. skålen med most bacongull (mos med en blender til det er helt knust).

Skjær kyllingen i mindre biter og dypp i melblandingen først, så i eggblandingen og tilslutt i knust bacongull.

Legg kyllingnuggetsene i en ildfast form og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutt.

 

Tilbehør:

Selleri-frites

ca 5 stenger selleri

frityrolje feks rapsolje 

salt

 

Vask og skjær selleri i staver. Skyll de en gang til og legg de i en pose i fryseren i ca 30 minutt til en time.  

Ha frityrolje (nok til å dekke selleri- stavene i en kasserolle og varm dette opp.

Sjekk om oljen er klar til bruk ved å stikke en tre-sleiv ned i oljen: bobler det rundt sleiven er oljen klar for fritering.

Legg forsiktig (bruk gjerne en stekespade .e l ) selleri stavene ned i frityroljen og la det ligge der til de begynner å bli litt gylne og de ser ferdige ut  (minst 10 minutt)

Ta de opp av den varme frityr oljen med feks en stekespade og la de hvile  på et tørkepapir så oljen får rent av litt før servering. 

Tips: Er de fortsatt ganske myke kan du fritere de flere ganger til de blir crispy. Pass på så de ikke blir brente.

Server med salat og gjerne litt rømmedressing.

Da er maten klar for å nytes!

 

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbomat #kyllingnuggets ##lavkarbokyllingnuggets #mandag #hverdag #matfrabunnenav #oppskrift #lavkarbomiddag 

 

 

 

Siste innlegg