Middag tips til påske + dessert tips (lavkarbo)

Hei!

Det er snart påske og her kommer et middagstips som jeg synes smaker kjempegodt: lammekoteletter med ovnsstekte grønnsaker, tztatziki og grønnkål. Dette er en sunn og god middag rik på vitaminer og  med lite karbohydrater. 

Lamme-koteletter med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål

(4 porsjoner)

 

Lamme koteletter 4 stk,  ferdigkrydret (fåes kjøpt hos feks Rema 1000) eller selv-krydret

2 stk pastinakk

1 stor gulrot

1 spisspaprika

3 store sjampinjong sopp

1/2 rødløk

1/2 -1 squash

1 fedd hvitløk, presset

 ca 0,5 dl matolje (valgfri) 

 

Grønnkålen:

1 pose grønnkål

salt

matolje

 

Tzatziki:

1 ss sitronjuice

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl  gresk yoghurt

salt

pepper

 

 Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

Sett så stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Stek lammekotelettene med ønsket krydder (viss de ikke er krydret)  i en stekepanne med lokk. Stek kjøttet på hver side på middelshøy varme, før du skrur  ned varmen og setter lokk over.  Når kjøttet stekes under lokk på svak til siver det safter ut fra kjøttet som er supert til saus.

Skrell gulrot og pastinakk og skjær i tynne skiver.

Skjær paprikaen, fjern skall skallet på soppen og skjær den i skiver. Fjern skallet fra løken og skjær i tynne skiver.

Skjær squash i tynne skiver.

Legg grønnsakene og soppen i en ildfast form. Bland  matolje, presset hvitløk, salt, tørket persille og grillkrydder, og eventuelt andre krydder du liker og hell det over grønnsakene, bland det godt inn i grønnsakene før du setter det nest nederst  i ovnen.  Stek til grønnsakene er møre.

Ha grønnkålen i en stekepanne med litt olje og salt stek på svak varme til middels varme under lokk til grønnkålen er helt myk. Rør litt om innimellom. 

Server lammekotelettene sammen med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål. 

 

Dessert hører med til påsken:

Gult er jo en påskefarge og gul gele passer bra som dessert til påske 🙂

Lavkarbo gul gele finner du oppskrift på HER

Lavkarbo  vaniljesaus finner du oppskrift på HER

 

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbodessert #lavkarbomiddag #påskelam #lammekjøtt #middag #hverdag #påske #ferie #påskeferie

8 kommentarer

Siste innlegg