Hei!
Det er snart påske og her kommer et middagstips som jeg synes smaker kjempegodt: lammekoteletter med ovnsstekte grønnsaker, tztatziki og grønnkål. Dette er en sunn og god middag rik på vitaminer og med lite karbohydrater.
Lamme-koteletter med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål
(4 porsjoner)
Lamme koteletter 4 stk, ferdigkrydret (fåes kjøpt hos feks Rema 1000) eller selv-krydret
2 stk pastinakk
1 stor gulrot
1 spisspaprika
3 store sjampinjong sopp
1/2 rødløk
1/2 -1 squash
1 fedd hvitløk, presset
ca 0,5 dl matolje (valgfri)
Grønnkålen:
1 pose grønnkål
salt
matolje
Tzatziki:
1 ss sitronjuice
1/2 agurk
1 ss hakket persille
1 fedd hvitløk, presset
1 1/2 dl gresk yoghurt
salt
pepper
Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og tilsett sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.
Sett så stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Stek lammekotelettene med ønsket krydder (viss de ikke er krydret) i en stekepanne med lokk. Stek kjøttet på hver side på middelshøy varme, før du skrur ned varmen og setter lokk over. Når kjøttet stekes under lokk på svak til siver det safter ut fra kjøttet som er supert til saus.
Skrell gulrot og pastinakk og skjær i tynne skiver.
Skjær paprikaen, fjern skall skallet på soppen og skjær den i skiver. Fjern skallet fra løken og skjær i tynne skiver.
Skjær squash i tynne skiver.
Legg grønnsakene og soppen i en ildfast form. Bland matolje, presset hvitløk, salt, tørket persille og grillkrydder, og eventuelt andre krydder du liker og hell det over grønnsakene, bland det godt inn i grønnsakene før du setter det nest nederst i ovnen. Stek til grønnsakene er møre.
Ha grønnkålen i en stekepanne med litt olje og salt stek på svak varme til middels varme under lokk til grønnkålen er helt myk. Rør litt om innimellom.
Server lammekotelettene sammen med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål.
Dessert hører med til påsken:
Gult er jo en påskefarge og gul gele passer bra som dessert til påske
Lavkarbo gul gele finner du oppskrift på HER
Lavkarbo vaniljesaus finner du oppskrift på HER
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbodessert #lavkarbomiddag #påskelam #lammekjøtt #middag #hverdag #påske #ferie #påskeferie
Deilig middag, sånt kan jeg like <3
Ser veldig fristende ut det her.. Må ha lam i en eller annen form i løpet av påskedagene :)) Og gul dessert passa jo perfekt nå… God helg <4
Du er så flink!
frodith: Tusen takk :)) Ja dette er godt
annebe: Tusen takk <3 Ja lam og gul dessert hører med :)) God helg <3
SIRI ALVÆR: Tusen takk <3
Så nydelig mat og dessert!
klem <3
Tusen takk <3
DETTE ER IKKE LAMMEKOTELETTER !!!!!!! DETTE ER LAMMELÅR I SKIVER … huff
Dette er lammekoteletter…!

