Oppskrift på enkel og allsidig hvit saus (lavkarbo og glutenfri)

Hei!

Mange kjøper sauser ferdig, og tenker at det er fryktelig komplisert å lage en saus fra bunnen av, men  denne hvite sausen som jeg deler oppskrift på her i dag er enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for  mel for å få sausen tykkere heller, dermed blir den også glutenfri! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.

 Hvit saus / Besciamelle

2 dl fløte

2 ss Tine smøreost naturell

ca 1/2 ts  muskatnøtt (eller annet krydder)

Pepper  etter smak (kan sløyfes)

Maldon salt etter smak

 

Visp fløte og smøreost sammen.

 Gi det et lite oppkok.

Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt  pepper.

Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.

 

Til hva bruker jeg HVIT SAUS? 

For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift

HER

Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig godt  med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du

HER

 

 

Ha en fin dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus

 

 

4 kommentarer

    1. Har lett for å bruke pose..men hjemmelaget er som regel mye bedre :)) Ser godt ut det på bildene her… Klem og takk for fine tips og inspirasjon <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg