Hei!
Mange kjøper sauser ferdig, og tenker at det er fryktelig komplisert å lage en saus fra bunnen av, men denne hvite sausen som jeg deler oppskrift på her i dag er enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for mel for å få sausen tykkere heller, dermed blir den også glutenfri! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.
Hvit saus / Besciamelle
2 dl fløte
2 ss Tine smøreost naturell
ca 1/2 ts muskatnøtt (eller annet krydder)
Pepper etter smak (kan sløyfes)
Maldon salt etter smak
Visp fløte og smøreost sammen.
Gi det et lite oppkok.
Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt pepper.
Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.
Til hva bruker jeg HVIT SAUS?
For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift
Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig godt med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du
Ha en fin dag videre!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus
Har lett for å bruke pose..men hjemmelaget er som regel mye bedre :)) Ser godt ut det på bildene her… Klem og takk for fine tips og inspirasjon <3
Hos meg er det bare poser :-/Skamme seg! 😀
frodith: Haha :)) pose-mat kan være godt det også ihvertfall på travle dager ;D
annebe: Tusen takk <3 Klem til deg og takk for så koselig kommentar <3