Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Moussaka er så godt 💗 Og jeg som elsker Hellas og gresk mat savner virkelig dette! Jeg laget moussaka sist uke- på lavkarbovis- og det ble kjempegodt 💗
Du kan også steke i airfryer, fremgangsmåte står nederst i innlegget.
Moussaka
(4 porsjoner)
2 ss smør eller matolje til steking
400 gram lammekjøttdeig
1 gul løk, hakket
1 hvitløk, presset med hvitløkspresser
Fersk bladpersille
ca 400 gram hakkete tomater på boks
1 dl vann
1 ts basilikum krydder
1 ts kanel
salt etter smak
pepper etter smak
Auberginer:
3 stk auberginer skjært i tynne skiver
Ca 2 ts salt
matolje
Hvit saus:
3 ss Tine naturell kremost
3 dl kremfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 eggeplommer
Revet hvitost til topping
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Lag kjøttsausen:
Stek hakket løk i olje eller smør til løken er myk og blank. Tilsett hakket bladpersille og stek et par minutter så legges dette tilside.
Stek lammekjøttet med salt og pepper og presset hvitløk til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett hakkete tomater på boks og den stekte løken og persillen. Tilsett krydder og litt og litt vann. La dette småkoke på middelshøy varme imens du tilbereder resten av maten.
Tilbered auberginene:
Vask og skyll auberginene og skjær 1/2 cm tykke skiver på langs. Legg de utover et brett og og dryss salt over, la de ligge ca 10 minutter før du skyller de i kaldt vann og tørk de med feks kjøkkenpapir, eller kjøkkenhåndkle. Pensle de med matolje og stek de lett brune på hver side i en stekepanne.
Lag den hvite sausen:
Ha kremost og kremfløte i en kasserolle med litt salt og pepper og gi det et oppkok mens du rører. Sett tilsides så det avkjøles litt før du rører inn eggeplommene.
Legg lagvis i en ildfast form: først kjøttdeigsausen, så aubergine og så hvitsaus og gjenta. Avslutt med masse revet ost på toppen.
Sett i stekeovnen i ca 20 minutter.
Håper det vil smake!
Vil du steke den i airfryer? Forvarm airfryer, sett en passe stor ildfast form (jeg brukte en rund form som følger med i ekstra utstyr pakken til airfryeren ca 20 cm i bredden og 10 cm høy) i skuffen på airfryeren og stek moussakaen på 175 grader i 12 minutter. Les egen oppskrift for steking av moussaka i airfryer HER.
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på Bloglovin for å følge bloggen (knapp nede til venstre)
Følg meg gjerne på instagram for oppdateringer, rabattkoder og giveaway: @katrinestenhjem
Følg gjerne min nye facebookgruppe: Spisogspar lavkarbo.
#moussaka #gresk #mat #oppskrift #matbloggsentralen #middag #lavkarbo #lowcarb
Lager sånn selv, men bytter ut auberginer siden det ikke er noen favoritt her i huset.. bruker squash…❤️❤️ Godt tips med eggeplommer i sausen, min har en tendens til å bli litt tynn!! 😃😃 skal prøves! 👍👍
Ja, squash går nok helt fint å bruke også i moussaka, bruker det ofte i lasagne. supert tips ❤️🥰
Den hvite sausen ble veldig tynn og stivner ikke i ovnen heller. Har fulgt oppskriften. Er det korrekte mål som er oppgitt? 3 spiseskjeer ost? 3 desiliter fløte? 2 eggeplommer?
Ser riktig ut ja, har laget moussaka flere ganger -og den samme hvite sausen er også mye brukt i andre retter og har ikke opplevd at den ble tynn når den kokes opp, den pleier å bli ganske tykk 🙈 Men det var veldig kjedelig da! Brukte du kremfløte? Det er kremfløte jeg alltid bruker, mulig matfløte er tynnere🤷♀️🤔