Lavkarbo moussaka

Reklame | Helsefreak.no

Hei,

Moussaka er så godt 💗 Og jeg som elsker Hellas og gresk mat savner virkelig dette! Jeg laget moussaka sist uke- på lavkarbovis- og det ble kjempegodt 💗

Du kan også steke i airfryer, fremgangsmåte står nederst i innlegget.

 


Moussaka

(4 porsjoner)

2 ss smør eller matolje til steking

400 gram lammekjøttdeig

1 gul løk, hakket

1 hvitløk, presset med hvitløkspresser

Fersk bladpersille

ca 400 gram hakkete tomater på boks

1 dl vann

1 ts basilikum krydder

1 ts kanel

salt etter smak

pepper etter smak

 

Auberginer:

3 stk auberginer skjært i tynne skiver

Ca 2 ts salt

matolje

 

Hvit saus:

3 ss Tine naturell kremost

3 dl kremfløte

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 eggeplommer

 

Revet hvitost til topping

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

 

Lag kjøttsausen:

Stek hakket løk i olje eller smør til løken er myk og blank. Tilsett hakket bladpersille og stek et par minutter så legges dette tilside.
Stek lammekjøttet med salt og pepper og presset hvitløk til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett hakkete tomater på boks og den stekte løken og persillen. Tilsett krydder og litt og litt vann. La dette småkoke på middelshøy varme imens du tilbereder resten av maten.

 

Tilbered auberginene:

Vask og skyll auberginene og skjær 1/2 cm tykke skiver på langs. Legg de utover et brett og og dryss salt over, la de ligge ca 10 minutter før du skyller de i kaldt vann og tørk de med feks kjøkkenpapir, eller kjøkkenhåndkle. Pensle de med matolje og stek de lett brune på hver side i en stekepanne.

 

Lag den hvite sausen:

Ha kremost og kremfløte i en kasserolle med litt salt og pepper og gi det et oppkok mens du rører. Sett tilsides så det avkjøles litt før du rører inn eggeplommene.

Legg lagvis i en ildfast form: først kjøttdeigsausen, så aubergine og så hvitsaus og gjenta. Avslutt med masse revet ost på toppen.

Sett i stekeovnen i ca 20 minutter.

Håper det vil smake!

 

Vil du steke den i airfryer? Forvarm airfryer, sett en passe stor ildfast form (jeg brukte en rund form som følger med i ekstra utstyr pakken til  airfryeren ca 20 cm i bredden og 10 cm høy) i skuffen på airfryeren og stek moussakaen på 175 grader i 12 minutter. Les egen oppskrift for steking av moussaka i airfryer HER.

 

Ønsker deg en god dag!

💗

Følg meg gjerne på Bloglovin for å følge bloggen (knapp nede til venstre)

Følg meg gjerne på instagram for oppdateringer, rabattkoder og giveaway:  @katrinestenhjem 

Følg gjerne min nye facebookgruppe: Spisogspar lavkarbo.

 

 

 

 

#moussaka #gresk #mat #oppskrift #matbloggsentralen #middag #lavkarbo #lowcarb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Lager sånn selv, men bytter ut auberginer siden det ikke er noen favoritt her i huset.. bruker squash…❤️❤️ Godt tips med eggeplommer i sausen, min har en tendens til å bli litt tynn!! 😃😃 skal prøves! 👍👍

    2. Den hvite sausen ble veldig tynn og stivner ikke i ovnen heller. Har fulgt oppskriften. Er det korrekte mål som er oppgitt? 3 spiseskjeer ost? 3 desiliter fløte? 2 eggeplommer?

      1. Ser riktig ut ja, har laget moussaka flere ganger -og den samme hvite sausen er også mye brukt i andre retter og har ikke opplevd at den ble tynn når den kokes opp, den pleier å bli ganske tykk 🙈 Men det var veldig kjedelig da! Brukte du kremfløte? Det er kremfløte jeg alltid bruker, mulig matfløte er tynnere🤷‍♀️🤔

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg