Hei!
Her kommer et middags tips. Det var lenge siden jeg har spist stekt kylling nå, og så godt som det var, dette må så absolutt spises oftere!
Jeg får ofte spørsmål om hvor mange karbohydrater det er i måltidene jeg poster her, så idag har jeg skrevet hvor mange karbohydrater det er pr 100 gram vare, tallene er hentet fra matvaretabellen.no
Stekt kylling med blomkålris, rosenkål og soppsaus
(ca 3 porsjoner)
1 stk hel kylling (gjerne ferdigstekt)
ca 250 gram rosenkål (4,4 gram karbo pr 100 gram iflg. matvaretbl.no)
Sopp-saus
ca 250 gram sjampinjong sopp, skivet (0,3 gram karbo pr 100 gram)
3 ss Tine smøreost (2,7 gram karbo pr 100 gram)
2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
salt etter smak
pepper etter smak
Blomkål-ris
1 liten blomkål (2,3 gram karbo pr 100 gram)
Tilbered kyllingen:
Har du en rå kylling, kan du tørke av den med et tørkepapir og gni den inn med salt og pepper og gjerne litt paprikakrydder. Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme) og sett kyllingen midt i ovnen i en ildfast form. Stek kyllingen i ca 1 1/2 time. Kyllingen er ferdigstekt nå låret løsner fra skroget. La den hvile litt/avkjøles litt an 10 minutter før du skjærer den opp.
Har du ferdigstekt kylling så varmer du den opp etter anvisning på embalasjen. Er kyllingen krydret ( inneholder ofte sukker) pleier jeg å skylle av den krydder og tørke den med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle, og gni den inn med litt salt og paprikakrydder.
Tilbered rosenkålen:
Kok opp vann og litt salt og la rosenkålen trekke i det nykokte vannet.
Lag soppsausen:
Børst av eventuell jord på sjampinjongen og skjær av stilken (jeg skreller av det ytterste laget på soppen også, men det er valgfritt).
Skjær soppen i skiver.
Ha smøreost og fløte i en kasserolle og gi det et oppkok mens du visper.
Smak til med salt og pepper og tilsett soppen. Skru ned varmen og la det stå å småkoke i ca 15 minutter.
Lag blomkålrisen:
Rasp blomkål på et rivjern, eller du kan bruke en stavmikser og kjøre den lett (pass på så det ikke blir til blomkål-mos!) til en ris-lignende konsistens.
Stek den i en stekepanne på middelshøy varme mens du snur og vender på blomkål-risen.
Smak til med salt.
Når kyllingen er ferdigstekt er maten klar for servering.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
#lavkarbo #lavkarbomiddag #middag #stektkylling #kylling #soppsaus
Dette så jo ut som skikkelig god mat . Vi bruker ofte kylling så fint med tips til å bruke det på en litt annen måte enn vi pleier 😊 Ha en fin dag videre 🤗
Tusen takk 😀 Kjekt at du likte tipset 🙂 Ja dette ble kjempegodt 😀 God dag videre 🙂 Klem <3
Sunt, godt og billig!
Ja det er det 🙂
Vi spiser kylling HELE tida 😀 Det er liksom det vi spiser 😀 Godt synes jeg 🙂
Ja kylling er kjempegodt <3
Takk for tips og oppskrift. Dette skal jeg ha til middag i dag. Bruker stadig fler av dine oppskrifter, de er ofte perfekt for meg som har diabetes.
Tusen takk 🙂 Så kjekt å høre 😀 Ønsker deg en fin uke <3
Hjemme hos oss blir det ofte kylling til middag 5 dager i uken, og denne oppskriften passer dermed utmerket! Takk for tipset, det skal absolutt prøves🙂
Bytter ut kylling med hjort, supergodt. Og er så glad for at du setter på hvor mye karbohydrater i ingridiensene 🥰
Håper det smakte🥰❤️