Hei!
Vi har startet på påskeuken, og her kommer et middagstips som jeg synes smaker kjempegodt:
lammekoteletter med ovnsstekte grønnsaker, tztatziki og grønnkål.
Dette er en sunn og god middag rik på vitaminer og med lite karbohydrater 😀
Karbo antall som er skrevet ved ingrediensene er hentet fra matvaretabellen.no og Bama (agurk).
Obs: på bildene hadde jeg rømmedressing istedet for tzatiziki som også er et godt tilbehør 🙂
Lammekoteletter med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål
(4 porsjoner)
Lammekoteletter 4 stk
salt, pepper og krydder som grillkrydder og rosmarin
2 stk pastinakk (11,2 gram karbo pr 100 gram)
1 stor gulrot (6.7 gram karbo pr 100 gram)
1 spisspaprika (4,2 gram karbo pr 100 gram)
3 store sjampinjong sopp
1/2 rødløk (5,7 gram karbo pr 100 gram)
1/2 -1 squash (2,2 gram karbo pr 100 gram)
1 fedd hvitløk, presset (16,3 gram karbo pr 100 gram)
ca 0,5 dl matolje (valgfri)
Grønnkålen:
1 pose grønnkål (2,2 gram karbo pr 100 gram)
salt
matolje
Tzatziki:
1 ss sitronjuice
1/2 agurk (1,2 gram karbo pr 100 gram, Bama)
1 ss hakket persille
1 fedd hvitløk, presset
1 1/2 dl gresk yoghurt (varierer noe fra merke til merke)
salt
pepper
Tzatziki:
Grov rasp agurken og press væsken av den.
Finhakk persillen, press hvitløken og tilsett sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen.
La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Lammekoteletter:
Stek lammekotelettene med ønsket krydder (viss de ikke er krydret) i en stekepanne med lokk.
Stek kjøttet på hver side på middelshøy varme, før du skrur ned varmen og setter lokk over.
Når kjøttet stekes under lokk på svak til siver det safter ut fra kjøttet som er supert til saus.
Grønnsakene:
Skrell gulrot og pastinakk og skjær i tynne skiver.
Skjær paprikaen, fjern skall skallet på soppen og skjær den i skiver. Fjern skallet fra løken og skjær i tynne skiver.
Skjær squash i tynne skiver.
Legg grønnsakene og soppen i en ildfast form.
Bland matolje, presset hvitløk, salt, tørket persille og grillkrydder, og eventuelt andre krydder du liker og hell det over grønnsakene, bland det godt inn i grønnsakene før du setter det nest nederst i ovnen på 200 grader.
Stek til grønnsakene er møre.
Grønnkålen:
Ha grønnkålen i en stekepanne med litt olje og salt stek på svak varme til middels varme under lokk til grønnkålen er helt myk.
Rør litt om innimellom.
Server lammekotelettene sammen med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål.
Dessert hører med til påsken:
Gult er jo en påskefarge og gul gele passer bra som dessert til påske 🙂
Lavkarbo gul gele finner du oppskrift på HER
Lavkarbo vaniljesaus finner du oppskrift på HER
Håper det smaker!
Ha en god dag!
#lavkarbo #middag #lammekjøtt #gele #lavkarbomiddag
Takk for oppskriftene! Her var det mye god lavkarbomat. Du kan tro jeg ble sulten av disse bildene 😉
Tusen takk, så kjekt å høre 🙂
Ser godt ut! God påske!
Tusen takk <3 God påske til deg og dine 🙂