Lavkarbo middagstips til påske + et dessert tips

Hei!

Vi har startet på påskeuken, og her kommer et middagstips som jeg synes smaker kjempegodt:

lammekoteletter med ovnsstekte grønnsaker, tztatziki og grønnkål.

Dette er en sunn og god middag rik på vitaminer og  med lite karbohydrater 😀

 

Karbo antall som er skrevet ved ingrediensene er hentet fra matvaretabellen.no og Bama (agurk).

Obs: på bildene hadde jeg rømmedressing istedet for tzatiziki som også er et godt tilbehør 🙂

Lammekoteletter med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål

(4 porsjoner)

Lammekoteletter 4 stk

salt, pepper og krydder som grillkrydder og rosmarin

2 stk pastinakk (11,2 gram karbo pr 100 gram)

1 stor gulrot (6.7 gram karbo pr 100 gram)

1 spisspaprika (4,2 gram karbo pr 100 gram)

3 store sjampinjong sopp

1/2 rødløk (5,7 gram karbo pr 100 gram)

1/2 -1 squash (2,2 gram karbo pr 100 gram)

1 fedd hvitløk, presset (16,3 gram karbo pr 100 gram)

 ca 0,5 dl matolje (valgfri)

Grønnkålen:

1 pose grønnkål (2,2 gram karbo pr 100 gram)

salt

matolje

Tzatziki:

1 ss sitronjuice

1/2 agurk (1,2 gram karbo pr 100 gram, Bama)

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl  gresk yoghurt (varierer noe fra merke til merke)

salt

pepper

 

Tzatziki:

 Grov rasp agurken og press væsken av den.

Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen.

La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Lammekoteletter:

Stek lammekotelettene med ønsket krydder (viss de ikke er krydret)  i en stekepanne med lokk.

Stek kjøttet på hver side på middelshøy varme, før du skrur  ned varmen og setter lokk over.

Når kjøttet stekes under lokk på svak til siver det safter ut fra kjøttet som er supert til saus.

 

Grønnsakene:

Skrell gulrot og pastinakk og skjær i tynne skiver.

Skjær paprikaen, fjern skall skallet på soppen og skjær den i skiver. Fjern skallet fra løken og skjær i tynne skiver.

Skjær squash i tynne skiver.

Legg grønnsakene og soppen i en ildfast form.

Bland  matolje, presset hvitløk, salt, tørket persille og grillkrydder, og eventuelt andre krydder du liker og hell det over grønnsakene, bland det godt inn i grønnsakene før du setter det nest nederst  i ovnen på 200 grader.

Stek til grønnsakene er møre.

 

Grønnkålen:

Ha grønnkålen i en stekepanne med litt olje og salt stek på svak varme til middels varme under lokk til grønnkålen er helt myk.

Rør litt om innimellom.

 

Server lammekotelettene sammen med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål.

Dessert hører med til påsken:

Gult er jo en påskefarge og gul gele passer bra som dessert til påske 🙂

Lavkarbo gul gele finner du oppskrift på HER

Lavkarbo  vaniljesaus finner du oppskrift på HER

Håper det smaker!

 

Ha en god dag!

 

 

#lavkarbo #middag #lammekjøtt #gele #lavkarbomiddag

4 kommentarer

Siste innlegg