Hei,
Idag har jeg fri fra jobb og da er det koselig å se på God morgen Norge på TV synes jeg. Wenche laget et nydelig utsmykket foccacia brød som jeg ble så inspirert til å lage at jeg for på butikken og handlet inn fargerike cherrytomater og vårløk blant annet 😀
Oppskriften er stort sett den samme som en tidligere foccacia jeg har laget som du finner HER
Brødet blir luftig og god på smak 🙂 Idag skal jeg ha dette brødet til tomatsuppe; oppskrift HER
Foccacia
( ca 10 cm X 30 cm stor brødform)
85 gram sesam-mel fra Funksjonellmat
20 gram kokosmel fra Funksjonellmat
4 egg
90 gram Tine kremost
1/2 dl fløte
1 1/2 ss fiberhusk
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukrin gold eller annen søtning
Topping:
fargerike cherry tomater
1 vårløk skjært på langs
sorte oliven (mengde etter ønske)
friske urter som basilikum, oregano og persille
annet som også er godt på er skivet rød-løk og paprika (gjerne spiss paprika)
havsalt som drysses over før steking
ca 2 ss olivenolje som helles over før steking
Sett stekeovnen på 175 grader (over og under varme)
Ha alle ingrediensene unntatt toppingen i en kjøkkenmaskin og la den kjøre til alt er blandet godt sammen.
Hell den litt seige røren over i en brødform.
Skjær en vårløk i tynne strimler og trykk de litt ned i deigen.
Skjær oliven og cherrytomater i to og trykk de litt ned i deigen.
Dryss litt havsalt over og gjerne oregano eller anndre urter, og hell litt olivenolje over tilslutt.
Sett foccacian midt i ovnen i ca 40 minutter (dette varierer noe fra ovn til ovn)
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #foccacia
Foccacia er skikkelig godt. Jeg er ikke så glad i oliven, men brødet i seg selv, deigen, er kjempegod 🙂
Ja det er kjempegodt med eller uten oliven 🙂
Fristende! Nydelig bilde også!
Tusen takk <3