Hei,
Idag har jeg fri fra jobb og da er det koselig å se på God morgen Norge på TV synes jeg. Wenche laget et nydelig utsmykket foccacia brød som jeg ble så inspirert til å lage at jeg for på butikken og handlet inn fargerike cherrytomater og vårløk blant annet
Oppskriften er stort sett den samme som en tidligere foccacia jeg har laget som du finner HER
Brødet blir luftig og god på smak Idag skal jeg ha dette brødet til tomatsuppe; oppskrift HER
Foccacia
( ca 10 cm X 30 cm stor brødform)
85 gram sesam-mel fra Funksjonellmat
20 gram kokosmel fra Funksjonellmat
4 egg
90 gram Tine kremost
1/2 dl fløte
1 1/2 ss fiberhusk
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukrin gold eller annen søtning
Topping:
fargerike cherry tomater
1 vårløk skjært på langs
sorte oliven (mengde etter ønske)
friske urter som basilikum, oregano og persille
annet som også er godt på er skivet rød-løk og paprika (gjerne spiss paprika)
havsalt som drysses over før steking
ca 2 ss olivenolje som helles over før steking
Sett stekeovnen på 175 grader (over og under varme)
Ha alle ingrediensene unntatt toppingen i en kjøkkenmaskin og la den kjøre til alt er blandet godt sammen.
Hell den litt seige røren over i en brødform.
Skjær en vårløk i tynne strimler og trykk de litt ned i deigen.
Skjær oliven og cherrytomater i to og trykk de litt ned i deigen.
Dryss litt havsalt over og gjerne oregano eller anndre urter, og hell litt olivenolje over tilslutt.
Sett foccacian midt i ovnen i ca 40 minutter (dette varierer noe fra ovn til ovn)
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #foccacia
Foccacia er skikkelig godt. Jeg er ikke så glad i oliven, men brødet i seg selv, deigen, er kjempegod
Ja det er kjempegodt med eller uten oliven
Fristende! Nydelig bilde også!
Tusen takk <3