Hei,
Må dele denne chiapuddingen med dere da den ble sååå god 🙂
Skriver nederst i innlegget tips til hvor mye chiafrø i forhold til type væske du velger 😉
Chiapudding
(1 porsjon)
2 dl mandelmelk (1,5 gram karbo pr 100 gram)
2-4 ss chiafrø (dette varierer noe fra merke til merke;Helios: 4,9 gram karbo pr 100 gram)
smak til med flytende natreen eller annen søtning
1 ts kanel
1/2 ts vaniljeessens
Topping: brente mandler, oppskrift HER
Miks med en gaffel sammen mandelmelk og chiafrø, smak til med søtning og topp det hele med bær, eventuelt bland bærene inn i chiapuddingen.
Sett det i kjøleskapet i minst 2 timer, og rør litt om innimellom de første timene, chiapuddingen kan godt stå over natten.
Når chiapuddingen har fått en fastere pudding- konsistens er den klar for å nytes og du kan toppe den med feks brente mandler, bær eller sukkerfritt syltetøy.
Tips til ulik væske:
💗 Bruker du kokosmelk er det lurt å bruke den med fullfett som er en blanding av tykk og tynntflytende, og da brukes mest av den tykke delen da holder det med 2 ss med chiafrø.
💗 Bruker du mandelmelk som er mer tynn i konsistensen trenger du opptil 4 ss chiafrø for at du skal få en pudding, og da er det ekstra viktig å røre om innimellom de første to timene så chiafrøene ikke synker til bunnen.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god førjuls-tid
🎄🎄🎄
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #helse #diabetes #lowcarb #frokost #breakfast #matbloggsentralen
Ser lekkert ut..og tviler ikke på at det er godt også <3 Klem fra Mjøndalen
Tusen takk 🥰 ja dette er kjempegodt❤️ God klem til deg❤️
Fristende!
Tusen takk 💗😄