Lavkarbo chiapudding med smak av jul

Hei,

Må dele denne chiapuddingen med dere da den ble sååå god 🙂

Skriver nederst i innlegget tips til hvor mye chiafrø i forhold til type væske du velger 😉

 

 

 

Chiapudding

(1 porsjon)

 

2 dl mandelmelk (1,5 gram karbo pr 100 gram)

2-4 ss chiafrø (dette varierer noe fra merke til merke;Helios: 4,9 gram karbo pr 100 gram)

smak til med flytende natreen eller annen søtning

1 ts kanel

1/2 ts vaniljeessens

Topping: brente mandler, oppskrift HER

 

Miks med en gaffel  sammen mandelmelk og chiafrø, smak til med søtning og topp det hele med bær, eventuelt bland bærene inn i chiapuddingen.

Sett det i  kjøleskapet i minst 2 timer, og rør litt om innimellom de første timene, chiapuddingen kan godt stå over natten.

Når chiapuddingen har fått en fastere pudding- konsistens er den klar for å nytes og du kan toppe den med feks brente mandler, bær eller sukkerfritt syltetøy.

Tips til ulik væske:

💗  Bruker du kokosmelk er det lurt å bruke den med fullfett som er en blanding av tykk og tynntflytende, og da brukes mest av den tykke delen da holder det med 2 ss med chiafrø.

💗  Bruker du  mandelmelk som er mer tynn i konsistensen trenger du opptil 4 ss chiafrø for at du skal få en pudding, og da er det ekstra viktig å røre om innimellom de første to timene så chiafrøene ikke synker til bunnen.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god førjuls-tid

🎄🎄🎄

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

 

 

#lavkarbo #helse #diabetes #lowcarb #frokost #breakfast #matbloggsentralen

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg