Hei!
En kan virkelig kose seg med masse god mat når en spiser lavkarbo, og denne ostekaken er noe av det beste jeg vet! Denne kaken skal jeg lage til jul, men da med rødt gelelokk.
Ostekake
(20 cm kakeform)
Kakebunn:
150 gram salte peanøtter
150 gram mandler
50 gram sjokolade (sukkerfri, feks sukrin sjokolade)
100 gram smeltet smør
Ostekrem
5 plater gelatin
3 ss kokende vann
saft av en sitron (presset)
2 dl kremfløte
60 gram sukrin melis (etter smak)
1/2 boks seterrømme
125 gram Tine smøre ost naturell (en boks)
Gele lokk
1,5 dl Fun light (feks smak av appelsin eller bringebær)
5 plater gelatin
3,5 dl vann
Kakebunn:
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)
Finhakk peanøtter, mandler og sjokolade, gjerne med en blender.
Smelt smøret og bland det inn med de finhakkete nøttene og sjokoladen og hell det over i en kakeform ca 20 cm størrelse. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)
Når kakebunnen er ferdigstekt kan den stå å avkjøles mens du lager ostekremen.
Ostekrem:
Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.
Visp kremfløte og sukrin melis til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye da blir det smør!) Visp inn seterrømme og Tine smøreost.
Kok opp litt vann. Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper! Hell dette i en tynn stråle mens du visper det inn i krem, ost og rømme-blandingen.
Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.
Når kakebunnen er avkjølt kan du ha krem- blandingen oppå og sette det i kjøleskapet.
La den få stivne i ca 4-6 timer.
Nå kan du lage gele-lokket.
Gelelokk
Legg 5 plater gelatin i kaldt vann. Kok opp vann (du trenger 3,5 dl). Når gelatinen er myk presser du vannet av de og heller 3,5 dl kokende vann over de mens du visper med feks en gaffel. Visp godt så det ikke er noen klumper!
Tilsett 1,5 dl Fun light, jeg hadde idag med smak av appelsin. Avkjøl geleen, men pass på at den ikke stivner!
Et tips før du heller kremostblandingen over nøtte-bunnen er å ha en høy kant (ca 10 cm) med bakepapir rundt kaken på innsiden av kakeformen/ringen, da blir det lettere å ta kaken ut av formen.
Når geleen er helt avkjølt, men fortsatt flytende kan du helle det over kremostblandingen og la det stå i kjøleskapet til gelelokket er helt stivnet. Kan gjerne stå over natten.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #sukkerfri #glutenfri #lavkarbo #helg
Ser helt nydelig ut den her..og perfekt med rød til jul ja
Nå kommenterer jeg via bloglovin..så mye nytt om dagen..men hyggelig å kunne følge bloggvenner fortsatt
Klem <3
Tusen takk <3 Ja kaken er helt nydelig! Jeg har ikke satt meg inn i bloglovin ennå, må prøve det
Ser flott og god ut!
Tusen takk <3 Ja kaken er kjempegod, anbefales <3
Jeg har begynt å like ostekake. Sikker på den der er god både med rødt og gult lokk
Elsker ostekake <3 Ser fantastisk ut!!
Ja ostekaker er sååå godt :))
Den så da kjempe god ut…og gul som sola!
Tusen takk <3 Ja kaken ble kjempegod :))
Helt nydelig ostekake. Bakte den til konfirmasjon og sparemøte, og den falt i smak
Så kjekt å høre
Tusen takk for så fin tilbakemelding <3
Hei
Holder på å lage kaka di.
Når du skriver 1,5 dl fun, er det blandet eller ublandet du mener da? Iom 3,5 dl kokende vann utenom.
Hei, ja jeg mener ublandet saft
Lykke til <3
Denne kaka er fantastisk
Men jeg ble veldig glad når det kom sukkerfri pulvergele i butikken, forkortet prosessen noe, og knallgodt ble det – sukkerfri sitrongele i ostefromasjen, 2,5 dlvann, og sukkerfri bringebærgele på toppen, 2,5 dl vann i den også
nydelig 

Så bra du likte kaken
Ja lurt å bruke sukkerfri pulvergele 
