Lavkarbo halvgrove scones

Reklame | Helsefreak.no Cosori.no

Hei,

Kan jeg friste med scones til helgen? Jeg har fylt de med sukkerfri sjokolade og med smak av vanilje og kardemomme så smaker de helt nydelig – aller best ferske, men også gode dagen etter 😊😊😊 Kan gjerne også dele de i to og ha smør og syltetøy på de 💗 Disse inneholder ca 1,5 gram karbo per stykk (sånn raskt regnet).

Jeg deler her i oppskriften hvordan en kan steke sconsene i stekeovn og i airfryer. Har forresten en rabattkode til deg om du ønsker en airfryer: med Katrine15 får du 15 % rabatt på hele handlekurven hos Cosori.no HER

 

 

 

 

 

Halvgrove scones med sjokolade

(4 stk)

 

2 egg

2 ts sukrin gold

1 ss Sukrinsirup gold HER

60 gram havrefiber HER

30 gram avfettet linfrømel

1/2 ts salt

2 ss Fiber husk/ psyllium HER

2 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1/2 ts ekte vaniljepulver HER

1/2 boks creme fraiche

1/2 dl kremfløte

ca 50 gram sukkerfri sjokolade, feks sjokoladeknappene til FrøkenHolm.no

 

Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi med eggene.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett creme fraiche og kremfløte.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle boller med, 4 stk.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette litt mer havrefiber/ linfrømel og eller fiber husk.Ha litt sjokolade inni bollene og oppå.

Trykk de litt flatere slik at de får mer scones formen.

Skjær et kryss i hver scones og prikk gjerne også med en gaffel.

Pensle med litt  vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over før de stekes.

 

I stekeovn:

 Legg de på stekeplate i kledd bakepapir.

Ikke forvarm stekeovnen, men sett sconsene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).

Stek ca 30 minutter til sconesene er gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.

Avkjøl sconesene på rist.

 

I airfryer:

Ikke forvarm airfryer, men legg 4 scones i kurven på airfryer, spay eller smør litt matolje over de, og stek på 180 grader i 10 minutter til de er gjennomstekte. (jeg bruker matolje her da de blir mer sprø når de er ferske, men myke inne)

 

De er aller best ferske, men absolutt fortsatt gode med feks smør og syltetøy dagen etter også!

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en god helg!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #scones #sukkerfri #glutenfri

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg