Lavkarbo knekkebrød

Hei,

Knekkebrød er så godt og det aller beste med knekkebrød er at de er holdbare lenge! Supert til frokost, lunsj eller som mat på reise 😀

Knekkebrød

(1 stekeplate)

 

150 gram sesamfrø (4,1 gram karbo pr 100 gram)

100 gram gresskarkjerner (12,5 gram karbo pr 100 gram)

150 gram linfrø (1,6 gram karbo pr 100 gram)

50 gram solsikkefrø (18 gram karbo pr 100 gram)

10 gram sesammel

4 ts fiber husk/ psyllium

2 ts salt

ca 2 dl kaldt vann (tilsett litt og litt vann om gangen)

litt krydder, feks grillkrydder eller hakkete ferske urter for ekstra god smak på knekkebrødene.

 

Sett stekeovnen på 150 grader (oppe og nede varme)

Bland sammen alle de tørre ingrediensene sammen og tilsett litt og litt vann mens du rører om, og la svelle ca 5 minutter, før du brer røren tynt  (jo tynnere jo mer crispy!) utover en stekeplate ikledd bakepapir og setter  det  til steking midt i stekeovnen.

Stek i ca 10- 15 minutter, så tar du brettet ut av ovnen for å skjære opp til knekkebrød, bruk gjerne et pizzahjul.

Sett inn igjen i stekeovnen og stek i ca 20 minutter til. Når de begynner å få lett gyllen farge kan du skru av ovnen og la de stå i ovnen med ovnsdøren åpen til de er avkjølte.

Knekkebrød er supert å ha med seg til lunsj 🙂

NB: Oppbevar i papirpose/pakk de inn i papir, da i plastpose vil de bli myke!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en super dag!

 

Her er en annen knekkebrød oppskrift med chiafrø, revet ost og egg, oppskrift HER

 

 

 

 

#lavkarbo #knekkebrød

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg