Lavkarbo medisterkaker i brunsaus

Hei,

Kan jeg friste med medisterkaker? Julen handler mye om tradisjoner, og en kan fint spise lavkarbo også i julen.

Hva spiser du i julen?

 

TIPS: Det er en stor fordel at ingrediensene har samme temperatur når du skal lage medisterkaker, de bør være så kalde som mulig.

 

 

Medisterkaker

(ca 16 stk)

 

500 gram kjøttdeig (eller en blanding av svin og storfe)

0,5 dl kremfløte

2 egg

3 ts fiberhusk

0,5 ts malt muskat

0,5 ts malt ingefær

1 1/2 ts salt (tilsett mer salt om du bruker usaltet kjøttdeig)

1 ts pepper

 

Brun saus

2 ss smør

Ca 3 dl kremfløte

Ca 1-2 dl vann

1-2 ss glutenfri soyasaus (gir litt mørkere farge til sausen)

ca 2 ss oksefond med rødvin

Smak til med salt og pepper

Jeg serverte med blomkål og sellerirotmos, oppskrift HER  (lag gjerne dobbel porsjon så det blir nok mos til alle)

 

Slik gjør du:

Bland godt sammen (kan gjerne bruke maskin) alle ingredisenene til medsiterkakene i en skål og form medisterkaker med to spiseskjeer.

Stek i smør på begge sider i en stekepanne til de er gjennomstekte.

Legg de over på et fat og lag sausen i stekepannen.

Brun to gode spiseskjeer med smør i stekepannen.

Tilsett så resten av ingrediensene og la det småkoke til en litt fyldigere saus.

Legg medisterkakene oppi og stek videre til sausen er blitt fyldig og god.

Server medsiterkaker med blomkål og sellerirotmos og brunsaus,og gjerne rødkål til. Topp med tyttebær og frisk persille.

Håper det vil smake!

Ønsker deg en god dag!

💗

#lavkarbo #lowcarb #medisterkaker

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg