Hei,
Kan jeg friste med medisterkaker? Julen handler mye om tradisjoner, og en kan fint spise lavkarbo også i julen.
Hva spiser du i julen?
TIPS: Det er en stor fordel at ingrediensene har samme temperatur når du skal lage medisterkaker, de bør være så kalde som mulig.
Medisterkaker
(ca 16 stk)
500 gram kjøttdeig (eller en blanding av svin og storfe)
0,5 dl kremfløte
2 egg
3 ts fiberhusk
0,5 ts malt muskat
0,5 ts malt ingefær
1 1/2 ts salt (tilsett mer salt om du bruker usaltet kjøttdeig)
1 ts pepper
Brun saus
2 ss smør
Ca 3 dl kremfløte
Ca 1-2 dl vann
1-2 ss glutenfri soyasaus (gir litt mørkere farge til sausen)
ca 2 ss oksefond med rødvin
Smak til med salt og pepper
Jeg serverte med blomkål og sellerirotmos, oppskrift HER (lag gjerne dobbel porsjon så det blir nok mos til alle)
Slik gjør du:
Bland godt sammen (kan gjerne bruke maskin) alle ingredisenene til medsiterkakene i en skål og form medisterkaker med to spiseskjeer.
Stek i smør på begge sider i en stekepanne til de er gjennomstekte.
Legg de over på et fat og lag sausen i stekepannen.
Brun to gode spiseskjeer med smør i stekepannen.
Tilsett så resten av ingrediensene og la det småkoke til en litt fyldigere saus.
Legg medisterkakene oppi og stek videre til sausen er blitt fyldig og god.
Server medsiterkaker med blomkål og sellerirotmos og brunsaus,og gjerne rødkål til. Topp med tyttebær og frisk persille.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
#lavkarbo #lowcarb #medisterkaker
Fristende!