Hei,
Det trenger ikke være så komplisert å lage seg lavkarbo mat 🙂
Kjøttdeig og tomatsaus er så godt, mens de andre i familien hadde pasta til kokte jeg meg blomkål som også er kjempegodt til dette og ikke minst super-enkelt tilbehør i en travel hverdag!
Viss du heller vil ha lavkarbo pasta finner du oppskrift på det HER.
Karbo tall er hentet fra matvaretabellen.no
Blomkål, kjøttdeig, bacon og tomatsaus.
(4 porsjoner)
2 sjalottløk (3,3 gram karbo pr 100 gram)
400 gram kjøttdeig
ca 200 gram bacon i terninger
1 eske Passata (fra Doria) 500 gram, Passata er en saus av tomater som er most og silt, slik at den er helt jevn, uten kjerner og skall. Du kan eventuelt bruke finhakkete tomater viss du har det for hånden. (ca 4 gram karbo pr 100 gram)
ca 2 ss tomatpure (ca 14 gram karbo pr 100 gram)
ca 0,5 dl – 1 dl vann
salt etter smak
pepper etter smak
Tilbehør:
1 stk blomkål (2,3 gram karbo pr 100 gram)
parmesanost; revet
Start med å steke finhakket løk til den er blank og myk.
Tilsett så bacon og stek dette.
Tilsett kjøttdeigen og stek sammen med baconet.
Når kjøttdeigen er gjennomstekt heller du oppi Passata og 2 ss tomatpure.
Ha litt vann oppi til rette konsistensen og smak til med salt og pepper. La dette småkoke mens du koker vann og litt salt i en kasserolle til blomkålen.
Legg blomkål oppskjært i buketter oppi vannet og la det småkoke til den er myk.
Hell vannet godt av blomkålen og server kjøttdeig og tomatsaus med blomkål toppet med revet parmesaost.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#lavkarbo #middag #pastasaus #blomkål #tomatsaus