Lavkarbo påskesnop, alternativ til Freias fylte påskeegg

Hei,

Har du lyst å lage snop til påske? Det er ikke så vanskelig å lage, og i dag deler jeg oppskrift på lavkarbo “Freia påske egg” og gelefigurer/ vingummi 💛💛💛💛💛

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmelagde påskesnop med hvit sjokoladekrem fyll

(et brett)

 

150 gram lys brun sukkerfri sjokolade

0,25 dl kremfløte

60 gram hvit sukkerfri sjokolade

75 gram kremost feks Tine kremost naturell eller Philadelphia naturell (romtemperert)

2 ts sukrinmelis

1/2 liten teskje ekte vaniljepulver

Du trenger også en silikon form

 

Start med å knekke opp i biter den brune sjokoladen og legg den i en skål som legges oppi en større skål med varmt vann (smeltes over vannbad).
Rør om innimellom til sjokoladen er helt smeltet. Pass på at du ikke får vann sammen med sjokoladen.
Bruk en liten teskje og bre litt over halvparten av sjokoladen nedi og oppover silikonformene.
Sett det kaldt, feks i fryseren til sjokoladen stivner.

Fortsett å holde resten av brune sjokoladen varm da den skal brukes videre tilslutt.

Varm opp kremfløte og hvit sjokolade i en liten kasserolle på svak til middels høy varme imens du rører.

Tilsett sukrinmelis og vanilje, varm helt til sjokoladen er smeltet.
Ta det bort fra varmen og la det avkjøles litt. Visp litt i kremosten for å gjøre den mykere, tilsett så kremosten oppi den hvite sjokoladeblandingen og visp godt.
Ta så frem igjen formene med sjokolade-egg «skallene» og fyll de med den hvite sjokoladekremen.
Bre over med resten av den brune smeltede sjokoladen så eggene er helt dekket med sjokolade.
Sett de kaldt til sjokoladen er stivnet ( i kjøleskap et par timer, i frys ca 30 minutt).

Oppbevares i kjøleskap.

Håper det smaker!

 

Vil du lage med karamellfyll? Da finner du oppskrift på myk karamell fudge HER.

 

Har du lyst å lage sukkerfri vingummi/ gelefigurer så lager du det slik:

 

Gelefigurer

(nok til 1/2 brett med påskeharer)

 

1 pose Freia sukkerfri gele

1,5 dl vann

Kok opp vann og gelepulver imens du rører.

Det skal småkoke i 2 minutt, pass på at alle klumper har løst seg opp.

Hell over i former og sett kaldt til den er stivnet.

De kan også dyppes i sukrin +  (slik som seigmenn)

 

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god påske💛!

💗

 

 

#påske #påskesnop #lavkarbo #lowcarb

10 kommentarer

Siste innlegg