Hei,
Jeg bare elsker pokebowls, og de kan en lage i mange varianter. Denne har jeg ikke blomkålris i bunnen som den forrige jeg laget HER.
Men denne ble kjempegod og jeg savnet ikke “risen”. I tillegg har jeg tilført sukkererter, bringebær, cantaloupe melon som gir deilig smak til pokebowlen.
Husk å forvelle sukkererter, dvs legg de i kokende vann og så i kaldt vann. Dette for å fjerne sykdomsfremkallende bakterier.
bringebær inneholder 3,2 gram karbo per 100 gram i følge matvaretabellen.no.
Sukkererter inneholder 5,3 gram karbo.
Cantaloupe melon inneholder 7,9 gram karbo.
Så her kan en selvsagt bytte ut ut fra hva en liker og hvor mye/ lite karbo en spiser.
Poke bowl
(ca 3 porsjoner)
1 pakke salmalaks (ca 340 gram)
sukkererter (Forvelles)
bringebær
cantaloupe melon
avokado
agurk
gul paprika
rød og grønn bladsalat
alfaspirer
saft av lime
soyasaus (dyppes i, kan også helles litt over pokebowlen)
grønn wasabi
sesamfrø (topping)
Skjær salmalaksen i enten terninger eller tynne skiver og dynk den i soyasaus (bland gjerne litt wasabi i sausen for å få den sterkere).
Legg så oppskjært laks i et hjørne, salat vedsiden av, oppskjært paprika, avokado osv.
Ha soyasaus i en skål og gjerne litt chilimajones i en annen skål (oppskrift HER)
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
#pokebowl #middag #sushi #middagstips #salmalaks #lavkarbo