Lavkarbo sandwich is

Hei!

Endelig helg og nydelig vær her på vestlandet, og hva er vel ikke bedre enn å kose seg med is?

En is jeg eeeeelsker er sandwich is, disse isene på bildet laget jeg sammen med min sønn for noen år siden 🙂  og idag deler jeg (igjen) oppskrift på denne kjempegode isen.

Sandwich sjokolade kjeks

(ca 14 kjeks)

1 egg

100 gram sukrin gold

1 ss fibersirup gold (7,0 gram karbo pr 100 gram)

100 gram smør

200 gram mandelmel (malt selv, ikke fettredusert) (5,6 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

1 liten klype salt

2 1/2 ss bakekakao (11 gram karbo pr 100 gram)

2 ts Fiber husk

Fyll:

Lavkarbo vaniljeis (sukkerfri) , vil du lage selv finner du oppskrift  HER

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.

Smelt smøret.

Bland inn i eggedosisen alt det tørre og smøret og fibersirupen tilslutt.

La deigen få hvile i ca 10 minutt, da vil den bli lettere å jobbe med.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Smør to bakepapir med  litt nøytral matolje og legg deigen oppå det ene bakepapiret og legg det andre papiret oppå.

Bruk en kjevle og kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk.

Skjær så med en kniv eller pizzaskjærer like store rektangler og prikk de med en spisepinne.

Sett de midt i stekeovnen i ca 15 minutt (følg med, da steketiden kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på kjeksene)

Kjeksene vil være myke når de blir tatt ut av ovnen, men la de hvile noen minutter på bakepapiret  så blir de raskt  fastere.

Når de er avkjølte er de klare  for å fylles med lavkarbo vaniljeis.  Skjær isen i passende

stykker og legg de mellom kjeksene. Legg de gjerne i fryseren en liten time så isen fester seg bedre til kjeksene.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

#sandwichis #is #lavkarbo

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg