Lavkarbo sommer-pai

Hei 😀

Så deilig med helg og denne pinsehelgen er det endelig meldt om sol og sommer! Herlig!

Og idag deler jeg her på bloggen oppskrift på en pai fylt med bær som er deilig sammen med feks pisket krem, vaniljeis eller  vaniljesaus HER

 

Pai med bær

(paiform: 28 cm)

 

Paideig:

ca 225 gram mandelmel (vanlig mandelmel (jeg brukte det fra Coop extra), IKKE fettredusert mel)

45 gram kokosmel

2-3 ss fiberhusk/ psyllium

2 egg

1,5 ts salt

7 ss sukrinmelis (eller annen søtning men husk mengde justering)

150 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

 

Fyll:

400 gram bær (jeg brukte frossen bærblanding) kan eventuelt bruke andre bær som feks bringebær

ca 4 ss Sukrinmelis (Søtning etter smak)

 

Lag bunnen:

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Bland sammen ingrediensene til paibunnen  til en fast, men litt klissete deig, ved behov tilsett mer mandelmel og eventuelt fiberhusk.

Del deigen i 2 deler, ene delen skal være litt større enn den andre delen.

Legg den minste paideigen i plast og sett i kjøleskapet.

Trykk med hendene den største deigen ned i en smurt paiform, press deig også oppover kantene.

Prikk med en gaffel små hull i bunnen.

Sett paibunnen i stekeovnen på nest nederste rille i ca 20 minutter til den er gyllen.

Ta den så ut av ovnen.

Bland bærene og søtning etter smak i en skål og hell dette oppi paiskallet.

Nå skal du gjøre den vanskelige delen (dette kan gjøres på 3 forskjellige måter):

  • Paideigen som du har til overs legger du på et bakepapir og kjevler deigen forsiktig utover og så skjærer remser med en kniv. Remsene legges oppå paien.
  • Deigen løser seg lett opp så en kan eventuelt bruke hendene og lage pølser som du trykker flate.
  • I værste fall viss det er umulig å få til å lage remser kan du bare smuldre deigen og strø den ver bærene!

Sett paien midt i stekeovnen på 170 grader og stek videre til deigen oppå har blitt gyllen og bærene  har begynt å tørke litt.

Er bærene veldig fuktige fremdeles etter ca 20 minutters steking kan du skru ned temperaturen til 100 grader og la den stå og steke en 15-20 minutter til, eventulet skru av ovnen og la paien stå i ovnen med ovnsdøren på gløtt.

 

Server  med krem, is eller vaniljesaus til og nyt!

 

Ønsker deg en strålende helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #pai #bær #bærpai #sommer #pinse

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg