Hei,
Denne lasagnen er min favoritt-lasagne og er ganske enkel å lage. Pastaplatene er byttet ut med skivet squash og dette blir virkelig kjempegodt og mettende – og ikke minst SUNT!
Squash lasagne
(6 porsjoner)
1 stor squash eller 2 stk mellomstore
litt salt
3 dl kremfløte
3 ss Tine kremost naturell
1 ts ferdig malt muskatnøtt
en pakke kjøttdeig
salt og pepper og gjerne litt grillkrydder etter smak
litt paprikakrydder (kan sløyfes) etter smak
1 glass tomatpuré
1/2 -1 tomatpuré glass med vann (prøv deg litt frem)
Hvitost til topping
Start med å vaske og skjære squashen i tynne skiver og legg i en stekepanne og stek på middelshøy varme.
Strø litt salt over squashen, oig stek til den er myk.
Legg squashen på et fat, og stek kjøttdeigen i stekepannen.
Når kjøttdeigen er gjennomstekt tilsettes tomatpuré og vann, og smak til med salt og krydder.
Lag den hvite sausen i en tykkbunnet kjele:
visp sammen kremfløte, kremost, salt og muskatnøtt og gi det et oppkok mens du rører om. Pass på at det ikke blir brent.
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Legg lagvis squash, kjøttdeigsaus og hvit muskatsaus i en ildfast form ca 15 x 30 cm.
Avslutt med å dekke toppen med hvitost.
Sett midt i stekeovnen og stek i ca 15 -20 minutt, til osten er helt smeltet og gyllen.
Server gjerne med salat og hvitløksbryte brød, oppskrift på brødet finner du HER.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #keto #lchf #lowcarb #lasagne #squashlasagne
Hva er forskjell mellom Tine smøreost og Tine kremost ?
Det er det samme 😊 det er bare jeg som bruker begrepene litt om hverandre 🙈🙈🙈😊
Skal det være 2 x tomatpure
Nei kun et glass med tomatpuré og fyll så tomatpuré glasset med vann 😊😊😊