Squash lasagne (lavkarbo)

Hei,

Denne lasagnen er min favoritt-lasagne og er ganske enkel å lage. Pastaplatene er byttet ut med skivet squash og dette blir virkelig kjempegodt og mettende – og ikke minst SUNT!

 

 

 

 

Squash lasagne

(6 porsjoner)

 

Hvit saus:

3 dl kremfløte

3 ss Tine kremost naturell

1 ts ferdig malt muskatnøtt

Litt salt

 

1 stor squash eller 2 mellomstore

Tomatsaus med kjøttdeig:

en pakke kjøttdeig

salt og pepper etter smak

grillkrydder etter smak

ca 1 ss soyasaus (glutenfri)

litt paprikakrydder kan sløyfes etter smak

1 glass tomatpuré

ca 1 tomatpuré glass med vann

Hvitost til både inni lasagne og topping

 

Start med å vaske og skjære (gjerne med ostehøvel)  squashen i tynne skiver og legg i en stekepanne og stek på middelshøy varme.
Strø litt salt over squashen, oig stek til den er myk.

Legg squashen på et fat, og stek kjøttdeigen i stekepannen.
Når kjøttdeigen er gjennomstekt tilsettes tomatpuré og vann, og smak til med salt,  krydder og soyasaus.

Lag den hvite sausen i en tykkbunnet kjele:

visp sammen kremfløte, kremost, salt og muskatnøtt og gi det et oppkok mens du rører om. Pass på at det ikke blir brent.

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Legg lagvis først kjøttsausen, så squash, så kjøttdeigsaus og hvit muskatsaus med et lag ost oppå, så gjør du det samme flere ganger (ca 3 lag av hver) i en ildfast form ca 15 x 30 cm.

Avslutt med hvit saus og å dekke toppen med hvitost.

Sett midt i stekeovnen og stek i ca 15 -20 minutt, til osten er helt smeltet og gyllen.

Server gjerne med salat og hvitløksbrytebrød, oppskrift på brødet finner du HER.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #keto #lchf #lowcarb #lasagne #squashlasagne

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg