hits

Oppskrift på lavkarbo (sukkerfri) vaniljeiskrem

Hei!

Så var det ny uke, og ikke lenge til skolestart og hverdagen nærmer seg virkelig nå!!!  Jeg har siste dagene prøvd å få plass assistent til datteren min med diabetes 1 så alt er klart  til skolestart, og nå ser det ut som alt er på plass. Skoledagsplanen hennes er  laget og rektor vil sette inn assistenter og lærere til å hjelpe henne i skolehverdagen. Dette er vi foreldre veldig glade for at skolen tar diabetesen hennes på alvor, det blir spesielt spennende nå i høst da klassen hennes får nye lærere og  hun vil få nye assistenter.  

Igår stod jeg ved kjøkkenbenken store deler av dagen! Først laget jeg hjemmelaget vaniljeiskrem, så laget jeg eplekake og tilslutt hjemmelaget lasagne. Fikk besøk av min mamma  igår og da ville jeg gjøre litt ekstra, hihi. 

 

Lavkarbo vaniljeiskrem (sukkerfri)

 

3 eggeplommer og 1 egg

 70 gram sukrin melis

5 dl kremfløte

2 ss vaniljepulver

 

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Stiv pisk kremfløte og vaniljepulver.

Vend inn kremen i eggedosisen.

Jeg har brukt her brukt en  isboks (gjenbruk!)  til å ha isen oppi, men du kan også ha den i en vanlig kakeform (les tipset under!), da har jeg pleid å bruke en 20 dm kakeform, men du kan gjerne bruke en større form, men kaken vil da bli flatere. Fordelen med flatere kake er at den fryser  fortere.  

Isen trenger ca 6  timer til å bli skikkelig nedfryst. Den kan tas ut av frysen før også, men vil da være litt bløtere, og la den stå litt på kjøkkenbenken før servering så den får tint litt opp (ca 15 min). 

TIPS: Bruker du kakeform er det lurt å  klippe  en remse ca 15 cm høy som du har langs kanten på kakeformen, den vil holde iskremen på plass som du tilslutt heller oppi.

Denne isen smaker kjempegodt som den er , minner faktisk mye om vanlig vaniljeiskrem, men sammen med varm eplekake smaker den bare helt NYYYYDELIG! 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #sukkerfri #tips #oppskrift #hjemmelaget #matfrabunnen #mandag #helg #uke #august #sommer #is #vaniljeiskrem #sunt #godt #kos 

16 kommentarer

Danian. Gutteblogger

07.08.2017 kl.12:10

Det der så bare kjempe godt ut

spisogspar

07.08.2017 kl.13:16

Danian. Gutteblogger: Tusen takk :D Ja dette ble kjempegodt! :))

frodith

07.08.2017 kl.12:44

Har nettopp spist is, men nå fikk jeg lyst på en til :-D

spisogspar

07.08.2017 kl.13:16

frodith: Hihi, ja dette ble kjempegodt :))

Jeanett Michelle

07.08.2017 kl.13:01

Åh, det så jo bare helt nydelig ut med iskrem og eplekake :D

spisogspar

07.08.2017 kl.13:17

Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Ja dette ble virkelig godt sammen :D

Liv

07.08.2017 kl.13:26

Nå ble jeg glad, oppdaget plutselig denne bloggen og her fikk jeg mange nyttige tips. Jeg er nemlig diabetiker og ser jeg kan bruke mange av oppskriftene.😀🖒

spisogspar

07.08.2017 kl.13:31

Liv: Så utrolig hyggelig å høre at du finner oppskrifter du kan bruke her <3 Tusen takk :))

Victoria Larsen

07.08.2017 kl.14:59

Ser kjempe nydelig ut!! Åh, nå ble jeg skikkelig sulten :-D

spisogspar

07.08.2017 kl.16:42

Victoria Larsen: Tusen takk :)) Dette smakte utrolig godt, anbefales :))

08.08.2017 kl.01:16

Mmmm så godt. Skal prøves! Takk for tips :D

spisogspar

08.08.2017 kl.12:54

Anonym: Tusen takk for så hyggelig kommentar :D Dette ble kjempegodt, anbefales ;)

Tessa Bennett

08.08.2017 kl.21:30

Det her så helt fantastisk ut! Du frister alltid med oppskriftene dine <3

spisogspar

08.08.2017 kl.21:48

Tessa Bennett: Tusen hjertelig takk <3 Veldig kjekt å høre :)

Aina

13.08.2017 kl.22:40

Er det ikke veldig mye med to spiseskjeer vaniljepulver(og dyrt) Kan jeg bruke vaniljestang,og evt hvor mangen?

spisogspar

13.08.2017 kl.22:44

Aina: Du får ca 1 liter med is, jeg hadde to skjeer med vaniljepulver i så det blir vaniljesmak på isen, men du kan sikkert bruke frø fra vaniljestang, det tenkte jeg å prøve neste gang, men litt usikker på mengden, ville prøvd meg litt frem (smake).... :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv