Hvit saus (lavkarbo)

Hei!

Denne hvite sausen er veldig allsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for  mel for å få sausen tykkere heller! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, og når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.

 Hvit saus / Besciamelle

2 dl fløte

2 ss Tine smøreost naturell

1/2 ts  muskatnøtt

Pepper  etter smak (kan sløyfes)

Maldon salt etter smak

 

Visp fløte og smøreost sammen.

 Gi det et lite oppkok.

Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt  pepper.

Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.

 

Når bruker en HVIT SAUS? 

For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER

Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du HER

 

 

Ha en fin dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus

 

 

 

7 kommentarer

Siste innlegg