Lavkarbo løksuppe med krutonger

Hei!

Hva passer vel bedre enn en varm og lun Fransk løksuppe på en våt og vindfull regnværs dag?

Oppskriften er i fra  boken min som du finner blant annet hos bokhandlere som  Ark og Haugenbok.

Dette er en av de beste suppene jeg har smakt!

Utrolig enkel å lage, få ingredienser og smaker kjempegodt og ikke minst mettende – kan det bli bedre?

Visste du forresten at løk inneholder hele 88 gram vann pr 100 gram og er svært rik på Kalium (200 gram kalium pr 100 gram)?

Har du ikke lavkarbovennlig brød som du kan bruke til krutonger kan du bruke ost (!) se oppskrift HER.

 

Fransk løksuppe

(1 porsjon)

 

1 stor gul løk, ca 200 gram

1/2 fedd hvitløk

1/2 ts sukrin gold

1/2 ss Sukrinsirup gold

1 ss smør

2,5 dl vann

1/2 ss  oksekjøtt fond  eller 1/2 buljong terning

ca 1 dl kremfløte

litt salt

litt pepper

brød krutonger (lavkarbo brød) feks disse pølsebrødene/baguetter  HER

ferske urter feks timian tørket finhakket persille til pynt

Eventuelt en stavmikser viss du ønsker en “glatt” suppe

Det er også godt med feks stekt bacon i terninger som topping på suppen.

 

Start med å skjære løk og hvitløk i skiver.

Smelt smør i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk sammen med sukrin og fibersirup gold.

Stek på middelshøy varme mens du rører om innimellom.

Når løken er blitt lett gyllen og karamellisert tilsetter du kaldt vann og fondet eller 1/2  buljong terning.

Sett lokk på kasserollen og la det småkoke på middels temperatur.

Tilsett kremfløten, salt og pepper mens du rører. Synes du suppen er for tynn så gir du den et lite oppkok.

Bruk eventuelt en stavmikser viss du ønsker en mer glatt suppe.

Lag brød krutonger ved å steke brød oppskjært i terninger i litt olivenolje og dryss litt salt og gjerne litt grillkrydder over, snu litt på krutongene og stek til de er blitt crispy.

Server suppen med krutonger og friske urter til, eller som jeg gjorde her med tørket finhakket persille.

 

Håper det vil smake!

Ønsker deg en fin dag!

💗

 

 

 

#løksuppe #lavkarbo

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg