Mat for muskler

Hei!

Uten mat og drikke duger helten ikke, har du nok hørt før, og det er viktig å få i seg nok mat og drikke i løpet av en dag, og ikke minst  nok næringsrik mat for at du skal kunne yte maksimalt både på trening og ellers i hverdagen. De  siste årene har det blitt mye fokus på proteiner og at maten skal være proteinrik. Proteiner bidrar til å bygge  muskler og vedlikeholde muskelmasse så for de som trener er dette spesielt viktig. Men i tillegg til proteiner er det viktig å få i seg nok karbohydrater og fett som er viktige for at kroppens  funksjoner skal fungere som de skal. Her kommer noen tips til hva som er bra å spise /drikke  om du trener eller ikke.

 

Meieriprodukter er bra for musklene. Meieriprodukter inneholder mye proteiner i tillegg til kalsium, så for eksempel  ost, kesam eller cottage cheese  kan spises med god samvittighet. Milkshake er raskt å lage og smaker i tillegg kjempegodt!

 http://spisogspar.blogg.no/1438184433_blbr_milkshake.html

 

 

Egg er også supert som muskelmat. Egg inneholder mange viktige næringsstoffer og er  rik på protein. Kokt egg  er for eksempel et fint alternativ til et mellommåltid.

 

Eller hva med å lage en pizza med egg og grønnkål? Dette er en sunn og god pizza. 

http://spisogspar.blogg.no/1433519463_grov_speltpizza_med_g.html 

Fisk og sjømat  kan spises ofte. Fet fisk som har høyt innehold av  viktige omega- 3 -fettsyrer er spesielt bra. Fisk og sjømat inneholder mye proteiner, sunt fett, vitamin D, vitamin B12, selen og jod.

 http://spisogspar.blogg.no/1425120955_sashimi.html

  

 

Næringsrike belgfrukter som bønner, kikerter og linser er gode vegetabilske proteinkilder som i tillegg bidrar til langsomme karbohydrater og stabiliserer også blodsukkeret. 

 http://spisogspar.blogg.no/1446714201_proteinrik_kikertsala.html

 

Havregryn  er  supert å starte dagen med og er også billig, næringsrikt og mettende. Havregryn inneholder næringsrike karbohydrater, proteiner, jern og B-vitaminer. Havre inneholder også betaglukaner som er en type fiber som har stabiliserer blodsukkeret og er tillegg bra for kolestrolet.

http://spisogspar.blogg.no/1429603906_21042015.html 

 

 

Quinoa har virkelig blitt populært her til lands de siste årene. Quinoa  har høyt innhold av både proteine rog fiber og omega-3-fettsyrer, magnesium, fosfor, jern og folat. Quinoa er kjempegodt som tilbehør til middagsretter eller i salat. 

 http://spisogspar.blogg.no/1445587222_grnnkl_med_quinoa.html

 

 

Ønsker dere en super torsdag <3

 

#spisogspar #blogg #mat #drikke #trening #helse #livsstil #mamma #mammablogg #februar #vinter #hverdag #torsdag #sunt #godt #norge

28 kommentarer

Siste innlegg