Mat for muskler!

Hei!

Proteiner er nødvendig for å bygge muskler og vedlikeholde muskelmasse og er gjerne spesielt viktig for de som trener. I tillegg til proteiner er det også  viktig å få i seg nok karbohydrater og fett som er viktige for at kroppens  funksjoner skal fungere som de skal. De  siste årene har det blitt mye fokus på proteiner og at maten skal være proteinrik. 

Mange spiser på proteinbarer og proteinshaker, men det er faktisk fult mulig å få i seg proteiner på en naturlig måte også:

 

Meieriprodukter er bra for musklene. Meieriprodukter inneholder mye proteiner i tillegg til kalsium, så for eksempel  ost, kesam eller cottage cheese  kan spises med god samvittighet. Milkshake er raskt å lage og smaker i tillegg kjempegodt!

Blåbærmilkshake

 

Byggryn med gresk yoghurt

 

Egg er også supert som muskelmat. Egg inneholder mange viktige næringsstoffer og er  rik på protein. Kokt egg  er for eksempel et fint alternativ til et mellommåltid.

Grønnkål med bønner, quinoa og speilegg

Proteinrik dessert, eggedosis med en vri

Omelett muffins

Grønnkål er også en god protein kilde. Dette er en sunn og god pizza rik på proteiner.

Pizza med chorizo og grønnkål

Fisk og sjømat  kan spises ofte. Fet fisk som har høyt innehold av  viktige omega- 3 -fettsyrer er spesielt bra. Fisk og sjømat inneholder mye proteiner, sunt fett, vitamin D, vitamin B12, selen og jod.

Sashimi er lett å lage og smaker kjempegodt!
 

 

Næringsrike belgfrukter som bønner, kikerter og linser er gode vegetabilske proteinkilder som i tillegg bidrar til langsomme karbohydrater og stabiliserer også blodsukkeret. 

Proteinrik kikertsalat

 

Kikert snacks

 

Havregryn  er  supert å starte dagen med og er også billig, næringsrikt og mettende. Havregryn inneholder næringsrike karbohydrater, proteiner, jern og B-vitaminer. Havre inneholder også betaglukaner som er en type fiber som har stabiliserer blodsukkeret og er tillegg bra for kolestrolet.

Hva med å lage din egen granola?

Quinoa har virkelig blitt populært her til lands de siste årene. Quinoa  har høyt innhold av både proteiner, fiber og omega-3-fettsyrer, magnesium, fosfor, jern og folat. Quinoa er kjempegodt som tilbehør til middagsretter eller i salat. Her er en rett med både grønnkål og quinoa.

Grønnkål med quinoa

 

 

Kjøtt er også en god  og naturlig kilde til protein

Gryte med kjøtt og rotgrønnsaker

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #mat #drikke #trening #helse #livsstil #mamma #mammablogg #mars #hverdag #fredag #sunt #godt #Norge #matglede #helse #trening #muskler #tips #helg #oppskrift #protein 

23 kommentarer

Siste innlegg