Hei 🥰
Da var vi kommet til andre uken i Januar og tid for deling av årets første ukemeny, som flere av dere kanskje har fått med dere har jeg hatt en 3 dagers eggefaste med 2 dagers utfasing i sist uke. Jeg planlegger en ny eggefaste i morgen igjen… Du kan lese mer om eggefaste HER.
Jeg har loggført hele eggefasten og utfasingen her på bloggen. Utfasing (dag 2) kan du lese mer om HER.
Denne ukens meny består av:
-Fylt hjertesalat med kylling og grønnsaker
-Blomkål med skinke og persillesaus
-Laksepanne med parmesansaus
-Lavkarbo mac and cheese
-Pokebowl
-Blomkål pizza
-Moussaka
Følg gjerne bloggen ved å trykke på Bloglovin knappen nede til venstre, og få gratis oppdateringer via email.
Følg gjerne facebook gruppen min Spisogspar lavkarbo.
Og du er velkommen til å følge meg på instagram: @katrinestenhjem
Du finner meg også på TikTok @katrinestenhjem
Og til dere som er ny på lavkarbo-kost så er ikke lavkarbo så komplisert. Det er også stor forskjell fra person til person hvor lite/ mye karbo de spiser.
Noen eksempler på hva du kan bytte ut høykarbo ingredienser med:
Potet – sellerirot, blomkål, brokkoli.
Ris – blomkålris, brokkoliris
Pasta – Squashgetti
Det å planlegge en ukemeny har flere positive sider: blant annet er det lettere å “holde seg til lavkarbo-planen”, det blir mindre matsvinn – og det å handle inn for flere dager kan du spare penger på da det blir færre impulskjøp 😉
Det er mange som opplever ulike helsefordeler med å spise lavkarbo /redusere karbohydratene.
Jeg begynte med lavkarbo (igjen) i 2016 og trives godt med livsstilen. Har spist lavkarbo fra ca år 2001 pga mye magevondt osv, og holdt da meg unna mel med gluten, sukker og melkeprodukter som jeg fortsatte med i ca 10 år.
Jeg har i tillegg et av mine barn som har diabetes type 1 og må derfor hele tiden ha god kontroll på hvor mye karbohydrater all mat inneholder.
Jeg la på meg 20 kg ved første svangerskap og over 30 kg ved andre svangerskap, og et lavkarbovennlig (ikke strikt lavkarbo) kosthold har hjulpet meg ned i vekt begge gangene.
Hos matvaretabellen.no finner du hvor mye karbo (blant annet) per 100 gram vare.
Lurer du på hvordan regne ut karbo i maten du spiser?
Feks blomkål (kokt) inneholder 1,7 gram karbo per 100 gram.
Skal du tilberede feks 250 gram blomkål regner du slik:
1,7 gram : 100 =0,017 (da finner du hvor mange karbo per 1 gram vare)
0,017 X 250 gram = 4,25 gram vare totalt når du har 250 gram blomkål.
Håper dette var forståelig.
Denne ukens ukemeny består av:
-Fylt hjertesalat med kylling og grønnsaker
-Blomkål med skinke og persillesaus
-Laksepanne med parmesansaus
-Lavkarbo mac and cheese
-Pokebowl
-Blomkål pizza
-Moussaka
Mandag
Fylt hjertesalat med kylling og grønnsaker, oppskrift HER
Tirsdag
Blomkål med skinke og persillesaus, oppskrift HER
Onsdag
Laksepanne med parmesansaus, oppskrift HER
Torsdag
Lavkarbo mac and cheese, oppskrift HER
Fredag
Pokebowl, oppskrift HER
Lørdag
Blomkål pizza, oppskrift HER
Søndag
Moussaka, oppskrift HER
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god ukestart på det nye året!
💗
#lavkarbo #lowcarb #middag #ukemeny #middagstips #lavkarbovennlig #hvaskalvispise #glutenfri #sukkerfri #vektnedgang #eggefaste